Autók » Suzuki » Swift (1989-2003)

Swift 1,3 GLX

Papírrakéta

Első saját autó! Előtte céges Astra volt. Az kényelmesebb volt, de ez mégiscsak saját :). Könnyű vezetni, dinamikusan gyorsul 100-ig ez városban jól jön, de országúton előzésnél sem kell félni 120-ig. Van benne minden ami kell: elektromos ablak, lámpa, tükör, sportülések, fordulatszámmérő, utcára néző ablakok, kalaptartó :))) A 68LE ideális a kis súlyhoz, és a japán motorok magasabb fordulaton elég temposan repítik a 780kg-os kasznit. Eddig 160-nal mertem vele menni, de nem voltam nyugodt, ezért tovább nem kísértettem a sorsot... A fogyasztás is rendben van nekem vegyes használatban 6-literrel is elmegy 100km-t. De városban használva is 7-8-ból ki lehet jönni simán. Ár/érték arányban az egyik legjobb választás, ha nem törjük össze gyakran az autónkat :).
Ami sokat javított rajta, az egy toronymerevítő volt. Azóta kanyarban sokkal stabilabb marad. Sajnos a kemény rugózás, és a gyengébb kaszni miatt kanyarokban csavarodik az eleje, ezt brutális módon javult.
Meg fog maradni, jelenleg nem tudok a piacon olcsóbb kisautót ilyen jó fenntartási költséggel. És autópályára is ki lehet vele menni (140 utazó nem gond). 130-nál nem érdemes gyorsabban megyegetni vele. Fogyasztás miatt sem. Egyszer néztem meg mit tud (német autópályán természetesen) 180 volt a vége... De nem erre van ez a kocsi, tehát normális gumik, fékek, centirozatlan felnik nélkül ez még németországban is felelőtlenség. Előtte nekem rendbe volt téve a futómű fékek minden.

- Ezekkel volt gond, de ajánlom az árakat is megnézni...
- kicsit lógnak az ajtók (0Ft, be lehet még csukni)
- komplett kipufogó (közép+hátsó) dob csere (18 000 Ft szereléssel)
- első kerékcsapágy eltört(?) (6000 Ft)
- üzemanyag szűrő csere (1200Ft)
- eltört egy kilincs (nehéz volt a kezem :)) (1800Ft)
- Első stabilizátor pálca gumi gyűrű csere (340Ft 2db)

Ismerős+Üllői út végén Kecskés szerelőműhely

Fenntartási költség (10) Évjárat 1997
Előző autója? astra Következő autója? SX4
Verdikt (8.4/10)

Suzuki Swift 1989 (1992 - 1995)