Autók » Suzuki » Swift (1989-2003)

Swift 1,3GLX

Olcsó, megbízható kisautó

2003-ban vásároltam miután az opel kadettet nemgyőztem szerelőhöz hordani, s a gatyám is ráment. Ekkor elhatároztam legyen akármilyen kicsi, de megbízható. Bár addig a swifteket lenéztem, soha nem bántam meg hogy megvettem, jól felszerelt limitált szériás autó, 2 évesen 2 légzsák, 2 el. ablak,szervókormány, el. tükör, alufelni, színrefújt minden, sedan ülések...
Nagyon hamar megszerettük a családdal, bár szokatlan volt eleinte hogy kicsi, de még direkt hasznos is volt városban. A csomagtartó kis méretét azonban soha nemtudtam megszokni, ezért is lett végül lecserélve. Nagyon sokat jártam vele városban is meg országúton is, soha nem hagyott cserben, mindég számíthattam rá, méretéhez képest elég kényelmes volt, könnyen vezethető s a Nokian NRT2-es gumikkal istenien tapadt az útra, hihetetlen hogy lehetett vele kanyarogni. A rossz utak azonban nem kedveznek neki, iszonyatosan ráz, emiatt 4-5 éves korában kisebb zörgések jelentkeztek az utastérben, de ez abszolút az utak hibája. Összeségében gyenge anyagokból van a kaszni, a festés sérülékeny, de a főbb alkatrészek irtó strapabírók, még kipufogódobot se kellett cserélnem pedig 6 évesen 74ezerrel adtam el!!!A motor nagyon erős ahhoz képest hogy csak 68 lóerő, 2-esben 105-ig, hármasban akár 155-ig gyorsul, s a vége 5-ösben 180 volt, egyet azonban tudni kell, ehhez nincs elég hatékony fék!! Szóval csak óvatosan! fogyasztása városban 6-7 körül, országúton 100km/h-ig 4.5-5 liter, 140-150-nél 6.5 liter, igen barátságos. Sokat futóztam is vele, minden gond nélkül.
Akinek (szervíz) igénytelen, olcsón fenntartható autó kell, s nem jár túl gyakran messzire, teljesen ideális választás, bírja a strapát, s nem rozsdásodik.
Szakszervízekről semmi jó tapasztalatom nincs, egyeltalán nem segítőkészek, igyekeztek átverni, s pontatlanul dolgoznak drágán.Ezért apósommal szervízeltem a garancia letelte után.

- csak kopó alkatrészt cseréltem, első fékbetét, szűrők, olaj
- semmi hiba

apósom

Fenntartási költség (10) Évjárat 2001
Előző autója? kadett caravan 1.6i Következő autója? Mazda 323
Verdikt (7.7/10)

Suzuki Swift 1989 (1992 - 1995)