Autók » Suzuki » Swift (1989-2003)

Swift 1,3 GLX Sedan

Olcsó, megbízható jószág

Meg mindig megvan, de mivel mar 120eKm felett tartok es mar 7 eves lesz az auto erosen gondolkodom a cseren. Ami mindent elmond, 2003-as 1,3-as 16 szelepes klimas swiften gondolkodom. Hogy miert? Alacsony fentartasi koltsegek, alacsony fogyasztas, olcso, mivel Sedan eleg nagy csomagter. Arra tokeletesen megfelel, hogy A-bol B-be biztosan eljusson vele az ember. Hazai autopalyan a 68LE is boven eleg volt. Ausztriaban a hegyek kozott es Nemetorszagban mar adodtak problemak. Siboxszal/4 szemellyel 120-140-es tempot lehet vele menni autopalyan. Egyedul/2 szemellyel 140-160 kozott is hasznaltam tartosan. Sajna nagyobb dombon gyorsan veszti a lenduletet, 4-esben 120-ig azert meg ott is gyorsulgat.
A hibak altalaban a kotelezo szerviz idejere jottek elo, igy egyutt letudtam a javitast.
Szerintem aki nem statuszszimbolumot akar, hanem egy hasznalhato, olcso, megbizhato autot, annak tokeletesen megfelel.

- 60eKm-es szerviz Fekbetet
- 90eKm-es szerviz Fektarcsa, Fekbetet, Bal elso tengelycsuklo
- Bal hatso ablak elektromos emelojenek hibaja (sajna lefele ment, csak fel nem es telen.)
- 115eKm/6,5 ev a katalizator es a kipufogo szetvaltak (elektromos korrozio), igy is el tudtam menni vele a szervizig, csak irto hangos volt

Ajka, Suzuki Kovacs
Eleg rugalmasak, segitokeszek voltak. Ami miatt kicsit merges vagyok, hogy a korrozio jeleit lattak a katalizatornal, de nem csereltek ki a csovet. Igy Lengyelorszagban ment szet.

Chojna, Lengyelorszag
2eFt-nak megfelelo Zlotyiert csereltek egy darab csovet a
kipufogoban. Leszerel, szetvag, uj darabot vag, hegeszt, kb 1 -1,5 ora alatt vasarnap. :-) Nem markaszerviz. :-)

Fenntartási költség (8) Évjárat 1999
Előző autója? Következő autója? Suzuki swift sedan GLX 2003/Esetleg dizel kombi 90LE felett(Octavia vagy Fabia)
Verdikt (7.5/10)

Suzuki Swift 1989 (1992 - 1995)