Autók » Suzuki » Swift (1989-2003)

Swift 1,3 GLX

Nem a legjobb,de nem is a legrosszabb.

A második verdám.2005-tavaszán vettem 11-évesen.Esztétikailag,illetve motorikusan kitűnő álapotban,a korához képest.Nem rossz kis autó,de nem is jó.186-os magasságommal kicsit összehúzva ülök az autóban,de azért nem olyan rossz a helyzet.Megtettem vele Veszprém-Szeged,Veszprém-Kunmadaras távot,és nem úgy szálltam ki az autóból mint aki be van szarva.Legtöbbet Veszprém-Zalaegerszeg között közlekedem./8-as út,nagy forgalom,sok kamion/.A tapasztalatok:Nem értem sok Suzukis társamat miért kell indokolatlanul 70-80km-es sebességgel közlekedni.Én szeretek lendületesen haladni.Nem mai vas az enyém,de 120-as átlagot öregesen lehet vele tartani,ekkor a fogyasztása 6,5 liter.Max sebesség amit mentem vele,az óra szerint 175km/h volt.160 ig elég jól felgyorsul,utánna kezd el gondolkodni,hogy menjen-e még.Semmi tuning nincs az autón!Egyszer hazafele jövet/kicsit igyekeztem/140-nel utolértem egy lila Lacettit,jó 20 kilóméteren játszadoztunk,már 155km/h környékén jártunk,ekkor kitette a piros tárcsát,és félreállítottak.Igen,rendőrök voltak.Meglepődtem mikor csak az autó után érdeklődtek,tetszett nekik is.Karosszéria:nagyon gyenge,egy augusztusi jégeső szép horpadásokat csinált rá,/növelve az autó egyéniségét/. Motor:Lendület autó.Kell egy kis idő mire felgyorsul,de utánna szépen teszi a dolgát.A kamionok előzésénél mindenképpen vissza kell frissíteni negyedikbe,aztán nyomni egy parkettát,és lehet előzgetni párosával is.Váltó:szépen teszi a dolgát,semmi gond.Futómű:a másik kényes pont.Gyenge.Az erős szelet is igen megérzi.Ha ültetni szeretnéd az autót,száljon be öt ember és az eredmény nem marad el.Legalább 10 centit ül az autó.Fékek:nem egy szélvédőlefejelős sajnos.Eddig megállt mindig amikor csak szerettem volna,legfeljebb 10 méterrel később./előbb kell fékezni,no problém/.Világítás:nekem tökélesen megfelelnek.Fogyasztás: 90-es tempónál Veszprém-Győr szakasz 5,1!Én sem nagyon hittem el,büszke voltam az autóra,pár dieseles társam is megirigyelné.A legrosszabb télen rövid utakon,mint egy részeg disznó 10 literre is kijött,nesze neked autómata szivató. Összeségében egy jó városi kiskocsi,de öregesen 100-120-as tempóval el lehet ballagni vele hosszú távra is,mivel igen megbízható.Csak tankolni kell bele.A kiváló töréstesztje miatt nem ajánlom kezdő suhancoknak.

- Olajdekni tömítés csere /elfáradt 14-évesen/,jukas a kipufogó,akkumlátor csere

Maszek Kádártán

Fenntartási költség (8) Évjárat 1994
Előző autója? Sunny Következő autója? Fiat,Alfa
Verdikt (6.2/10)

Suzuki Swift 1989 (1992 - 1995)