Autók » Suzuki » Swift (1989-2003)

Swift 1,3 16v

Munkaeszköz

2003-ban vettük a párommal közösen, őneki kellett munkába járni, később én munkahelyet váltottam és azóta használom.
Naponta kb 80km-t megyek vele, ennek a felét negyedrangú mellékutakon 100-al. Ebből kifolyólag a futómű meglehetősen elhasználódott, a hátsó szilenteket már cseréltem( 2500Ft/darab), az elsőket kompletten a lengőkarral együtt ajánlották (lengőkar+szilentek+gömbfej 7500 Ft/db), ez még most jön, de kopog a bal első toronycsapágy is.
A motorral semmi probléma, 15 ezrenként olaj+olajszűrő, olajból a 4-5-6 ezer forintos jó bele. Fékbetétek elől 15-20 ezret bírnak nálam, megszorulnak, visítanak. Ez a bosch fékeknél mindegyiknél ilyen.
Érdemes jó gumit tenni rá, a menetkomforton és a fékúton sokat javít. A fék erős lehet nagy láberő mellett, de kell hozzá jó gumi is. A motorerő megfelelő, de vizes úton kanyarodva könnyen elpörögnek a kerekek.
A menetteljesítmények jók, nem gyilkolom, de dinamikusan vezetek, országúton 100-110, autópályán 140-150, a fogyasztás 5,8-6,5 között mozog, tartósan 6-6,2. Nincs nagy különbség a használat függvényében.
Most van 100 ezer a kocsiban, lassan ki kell cserélni a vezérműszíjat+ feszítőt és a szíjakat, műszaki előtt az első tárcsákat is lecserélem.
Rendkívül megbízható autó, olcsók az alkatrészek, a kényelem a trabantnál egy fokkal jobb( de ebben jó a fűtés), igyekszem nem felborulni vele. Fiatalon nagy az értékvesztése, 6-7 évesen szerintem jó vétel lehet annak aki kevés pénzt tud autóvásárlára szánni és megbízható autót akar.
Nem táplálok mély érzelmeket a kocsi iránt, munkaautónak használom, de most 100 ezer után még színig van a fagyálló a hűtőben és még a gyári izzók égnek a lámpákban.
Volt zsigulim ( jó volt), focus tdci cégautónak( jó volt), kettőhármas tak-tak dízel kombi sierra(összevágtam vasnak), jelenleg vettem a swift mellé családi autónak egy lelakott 100as szivar kombi audit(atombiztos).

- Lengőkar szilentek elől-hátul, toronycsapágy, első fékbetétek
- más nem

Magamhoz

Fenntartási költség (10) Évjárat 2003
Előző autója? Focus tdci Következő autója? 100as szivar avant
Verdikt (6.1/10)

Suzuki Swift 1989 (1992 - 1995)