Autók » Suzuki » Swift (1989-2003)

Swift 1,3 GLX

Motorizált dinnyehéj

Annál jobban szeretem, mint amennyire kényelmes. Amiért sajnálni fogom, ha eladom: olcsó szervizelni, gyakorlatilag semmi komoly baja nem volt eddig, minden körülmények között elindult, megállt, felment, lejött bárhonnan (pl. katalán pireneusok havasi legelőkre felvezető köves útjai). Akik utálják, azoknak mindegy, mit ír az ember ilyenkor, azoknak üzenem, hogy van akkor pöcsöm, hogy ne érdekeljen, milyen kicsi autóban ülök, és legalább nem fáj, ha tankolnom kell a benzinkútnál, hehe. Apropó, hosszú évek átlagában számolgatva a fogyasztást, nyáron 5,5, télen városban téli gumival, dugóban tökölve max. 7-7,5 litert eszik.

Amiért szeretem: tök jól kilátni belőle, könnyű parkolni, keveset eszik, olcsó fenntartani, megy mint atom.

Amiért nem szeretem: könnyű, szélérzékeny, zajos, bazi kemény a futóműve, belül pár elem zörög.

Az igaz, hogy elfogulatlan szerelembe csak akkor lehet esni a kis autóval, ha csak ezt vezeted minden alkalommal. Egy hónap folyamatos Hyundai Terracanozás után, először beülve a kormány mögé, sokkot kaptam. Ez egy kis pöcs autó, de ebben a kategóriában szerintem verhetetlen (régi és új modell is).

A motorját imádom, szerintem jól húz és elég takarékos, rengeteget használtam autópályán és teljesen elégedett vagyok vele. A fékek, igaz, nem olyan harapósak, de amennyivel én menni szoktam (max. 150), arról a sebességről még mindig meg tudtam állni.

- Csak a szokásos kopó alkatrészek meg egy alkalommal a hátsó kipufogódob előtti kipufogócső fáradt el.

Szuzuki Pannónia, Halásztelek

Garage Da Silva, Walferdange

Fenntartási költség (10) Évjárat 2002
Előző autója? Nexia Következő autója? Ford Fusion 1,6 tdci
Verdikt (6.9/10)

Suzuki Swift 1989 (1992 - 1995)