Megbízható útitárs.
1996 májusában vettük az akkor "extrákkal" felszerelt 1,3 GLX-C Swift Sedan típusú fehér Suzukit. A rendszeres szervízekre édesapám mindig elvitte. Nem jártunk vele sokat, így félévente- évente átnézette. A szokásos olajcsere, gyertya, sz?r?kön kívül, egyszer kellett kicserélni a jobb els? "parkolófény" kicsi ég?jét. Soha semmi baj nem volt vele. Édesapám vezetési stílusa (már más írásában is tapasztaltam) miatt kuplungot kellett cserélni 60000 km után. Egyszer Svájcban egy kis hegyi úton egy keresztez?désben az emelked?n füstölésíg pörgette-csúsztatta a kuplungot(az összes ruhánk b?zlött t?le aznap) , ilyenek mellett nem csoda.
Én most kaptam meg az autót t?le ajándékba, 2004 szeptemberben 81000 km-nél, azóta érte el a 93000-t. Naponta járok vele dolgozni Pestr?l Dunakeszire, nagyon szeretem. A legnagyobb hidegben, hóban, jégen, ónoses?ben, mindig kiszámíthatóan üzemel. Könnyen indul a mínuszokban is, igaz ekkor 6,1 r?l 6,4re változik a fogyasztás. De a nyáron, Svájcba menet az országút- autóút(90>>110 km/h) viszonylatban 5,8 volt a fogyasztás (két személy + a teli csomagtartó) .Autópályán 6,1 (140>>150 km/h). Nagyon jól gyorsul minden fokozatban a 2500-6500 rpm-ig. Meglep?en magához tér 5ösben 125 km/h felett, de ezt 145-150ig bírja, innen csak lejt?n tud tovább gyorsulni.
Eddigi legnagyobb sebessége M3-on Gyöngyös közelében a lejt?n :180!
De itt már érezni, hogy nem erre tervezték a fékeket, meg az egész felépítményt.
Nagyon zavarónak tartom, hogy nálam is el?jött a müszerfal m?anyag alkatrészeinek zörgése-nyöszörgése-lötyögése.
Ezt egy kicsit idegesít? hallgatni a pesti utakon.
- Saját hibából trapézkar csere.
- A kipufugó már 2-szer elrohadt a hátsó csatlakozásnál, de egy cs?vel betoldottam, hegesztettem, most ismét jó.
- Édesapám vezetési stílusa miatt kuplung, és fékbetétek cseréje.
Székesfehérvár - Suzuki K?nig
Fenntartási költség | (10) | Évjárat | 1996 |
Előző autója? | Skoda 120 L | Következő autója? | - |
Verdikt | (7.6/10) |
![](https://indexadhu.hit.gemius.pl/redot.gif?id=.F6V77.CUXd7e6SwcJgR4tWZDtwZl4NSsiZfOcIf2EX.Y7&stparam=ocfrinqqgg&fastid=egmxhxafaouzbflkgvniggjpntkw&nc=0)