Autók » Suzuki » Swift (1989-2003)

Swift 1,3 GL

Megbízható kuli

A régi mondás szerint: "Az Opel sose kop´ el.", ez a Suzuki esetében így szólna: "A Suzuki sosem romlik el."
A félmondatos minősítés persze nem teljesen igaz, de arra utal, hogy gyártósoron összeszerelt gépkocsi is lehet kiváló minőségű.
Számomra a korábbi Dacia után felüdülés volt a (fontossági sorrendben) 1. megbízhatóság 2. olcsó üzemeltetés 3. korrózióra nem hajlamos karosszéria.
A megbízhatóságról annyit, hogy csak azután nem indult az autó, amikor parkoláskor bekapcsolva felejtettem a világítást.
Az gazdaságosságra példa, hogy a nyolc év alatt átlagosan 24 Ft/km volt a kocsi üzemeltetése (KGFB-vel, gj-adóval, javítással, stb), ebből 15 Ft/km volt az üzemanyag.
A karosszéria korrózióvédelmének jóságát mutatja, hogy még a nyúzott első sárvédő sem kezdett azonnal rozsdásodni.

- Az 5,5 évesen vásárolt kocsin a következő javítások történtek:
- 7 évesen - kipufogó hegesztés,
- 8,5 évesen kipufogó csere,
- 9,5 évesen a letört kormánykapcsoló cseréje,
- 12 évesen kipufogó csere (utángyártott volt),
- 13 évesen vízpumpa csere.
- Ezen kívül csak a műszaki vizsgára, gumiabroncsokra, olajcserére, zöldkártyára kellett költeni.
- A nyolc év alatt éves átlagban 70 eFt körüli összegbe (ennek hatoda volt a hibajavítás, öt hatoda pedig az egyéb tétel) került a kocsi működő képesen tartása.

Fenntartási költség (9) Évjárat 1993
Előző autója? Következő autója? Toyota Corolla 1.6 Sol
Verdikt (7.5/10)

Suzuki Swift 1989 (1992 - 1995)