Autók » Suzuki » Swift (1989-2003)

Swift 1,3 GLX

Megbízható kisvas

2006 májusában vásaroltunk autót, mivel gyermek született a családban. A cél: 3 embernek (+ két kuyta) kényelmes, kis fogyasztású, nem öreg, nem sokat futott autó, ami megbízható, nem kerül sokba az esetleges szervíz, 70% város, 30% országút használatra, 1 MFt körül. Netes keresés, rohangálás után leszűkült a lista 3-4 márkára, benne a Suzuki.
További Népítélet olvasás és piac feltárás után maradt a Swift.
Autómra Kecskeméten bukkantam rá. 5 ajtós, 1,3-as motor, metálfény, alufelni, villanyablak, villanytükör, risztó, köszponti, 2 db légzsák, és tényleges 45000 km. 1,1 MFt-ért Szervízkönyve csak egy darabig volt vezetve, ezért vétel után egy olaj és szűrőcsere történt. Az előző tulajnál már kijöttek a gyerekbetegségek (központi zár vezeték törés) de ez javítva lett annó. A fent vázolt hibákon kívül semmi bajom nem volt vel. Persze, kicsi, meg papírkasznis (német autósok szerint főleg), de megbízható. Elmegy A-ból B-be, belefér az utazóágy, pelenka hegyek, kutyák, asszony, egyebek. Nem eszik sokat, és nem kerül sokba a fenttartása. A 68 LE nem a világ vége, emelkedőkön megpakolva nem is gyorsul, de nekem pont elég. Egymagamban a 150 km/h -ba is belecsúsztam, megrakva is kénylemesen viszi az autópályás 130-as utazót.
A csomagtartó persze lehetne nagyobb (Sedan-t szerettem volna). a hátsó ajtók meg nyílhatnának nagyobb szögben.

- Bal hátsó ajtó belső világítás kapcsolója (10 perc fusi után perfect)
- Központi zár a job hátsó ajtón szétugrott (1 óra fusi után perfect)

Magam szereltem eddig. A fentieken kívül, csak a kötelezőeket kellett rajta babrálni (szűrők, olaj, gyertyák, sikamika)

Fenntartási költség (10) Évjárat 2001
Megbízhatóság (10) Vezetett km 2000
Előző autója? 120 L Következő autója? Mindegy, csak japán v. távolkeleti legyen
Verdikt (7.7/10)

Suzuki Swift 1989 (1992 - 1995)