Autók » Suzuki » Swift (1989-2003)

Swift 1,0 GL

Kis sz@r,de nem bírtam kinyírni

És itt jött elő,hogy a hozzáértő kezek+a rendszeres karbantartás.Semmi extrát nem kapott se sport szűrő,se kipufogó,közölték,hogy felesleges.Amit meg beleraktak vagy kivettek, azt meg nem kötötték az orromra.1L motor és ment mint a ménkű.Én 175km/ó ig mertem vele menni na itt már tényleg hangos volt.Kitapostam volna a belét is,de nem lehetett.Főleg autópályán használtam 155-160 között volt jó neki,a katalizátoroknak már nem :) a végén már nem is foglalkoztam vele.Elötte 1,6-os benzinesem volt leette a gatyám is ez meg padlógázon 6,3-6,5 Ja és az Érdi emelkedőn 130 felfele.Mindenki azt hitte,hogy 1,3-as pedig csak 3 hengeres
bestia.Azóta hálát adok az égnek,hogy soha nem hagyott cserben,pedig mindig csúcson járattam.És,hogy soha nem
csattantam vele:) Városi autónak találták ki ,de én hosszútávúnak hasznátam.Sopron-Érd-Pest-Szeged,és vissza.Rendszeresen.Nem is értem,hogy bírta ki.Az 1-ik szerelő vette meg,a mai napig napi használatban van.Azért nyáron a klíma hiányzott :( Mégvalami,soha többet nem teszek alufelnit kocsira.Mióta a gumis rátette a mérlegre a lemezt,és utánna a könnyűfémet.Könnyűfém az lehet,de nem könnyű.Parasztvakítás.

- Igazábol,nem tudok mit mondani,mert jópár Suzukis szerelő
- ismerősöm van és mindig automatikusan cserélték 3 havonta ha kellett valami.Vásárláskor vízpumpa,gyertya,szűrök cseréje volt.Ingyé :) szervíz negyedévente,de félévente fékbetét és olajcsere+szűrők.3 év 3db katalizátor.Az okát lásd Feljebb.

******* Suzuki szervíz

Az ott dolgozó gondos kezek.

Fenntartási költség (10) Évjárat 1998
Előző autója? Következő autója? BMV 850
Verdikt (7.9/10)

Suzuki Swift 1989 (1992 - 1995)