Autók » Suzuki » Swift (1989-2003)

Swift 1.6 GX Menedzser IV

Jó, megbízható, kemény és puha :D

8 éven keresztül elvitt hűségesen. Soha egyszer nem hagyott ott sehol. -10C alatt indítás után kellett egy kis gáz neki mert nagyon lement a fordulat ha nem segítettem be neki de pár másodperc után már jó volt. Kicsit kemény volt de az 1.6-os extra hátsó stabilizátorkarjai miatt meglepően jól viselkedett az úton szinte már semleges volt kanyarban, nem úgy mint az előtte használt 1.3-as ami borzalmasan alulkormányzott volt. 4db elektromos ablak, ABS. Gyárilag nagyobb első tárcsák miatt csak 14"-os kerék volt jó rá de ez nem is baj, jobban nézett ki és jobb volt tőle a tapadás. A motor jól húzott, sokkal nyomatékosabbnak érzett mint a mostani autóm pedig pappíron ugyanannyi Nm. 900 kg-ot nagyon jól húzta 91LE és amit nagyon hiányolok már az a gázreakció amit a mostani autókban nem kap az ember csak ilyen 0.5mp-es késleltetéssel. Rekord fogyasztásom 5.75l/100km volt vele. Hosszabb úton 90-es tempóban tudott 6l körül, tisztán városban 8-9l (elindul 2-3km megáll lehűl). Utastérben náhány műanyag elem már zörgött és az ablakok is bizonyos helyzetben. Az üléseit még most is siratom, olyan jó oldartartásuk volt.
Nagyon szerettem. Még ma is használnám ha egy figyelmetlen autóstársam nem törte volna totálkárosra.

- Akkumulátor 6 éves korában. Ezen kívül semmi nem romlott el rajta. A műszerfalban kiégett egy izzó.

Saját magam. Fékbetétek, Olaj, szűrők, akkumulátor.

Fenntartási költség (10) Évjárat 2000
Teljesítmény (7) Km vásárláskor 19000
Előző autója? Swift 1.3 GC Következő autója? Ignis 1.5 GS
Verdikt (8.9/10)

Suzuki Swift 1989 (1992 - 1995)