Hüséges Suzi!
Az autót szüleim vették újan szalonból, majd miután beruháztak egy új autóra megkaptam én. Munkába járáshoz használom Bp-en, de havonta egy-két vidéki útra is megyek vele. A tankoláson és a 15.000.-es szervizeken kívül nem nagyon kell rá költeni.
A fogyasztás szuper. Minden tankolásnál kiszámolom, így nyáron 4.9-5.2, míg télen 5.6-6.5 között szokott kijönni, nagyobb részt városi használatban. Kötelez?je 6000.-Ft. körül van negyedévente.
12 év alatt egyszer sem hagyott bennünket az út szélén!!! A vákumszenzor azonban pár éve minden els? fagyos téli reggelen elromlik, ilyenkor a motor vészprogramra vált és max 50-el megy. Hogy ez mit?l romlik el rendszeresen azt a szerel?k sem tudták megmondani, de nem tipushiba az biztos. Ezt javítani nem lehet csak cserélni. Amikor el?ször mentem újat venni, majdnem leesett az állam. Új ára 60.000.-Ft. körül van, ami elég húzós egy gyufásdoboz méret? alkatrészért. Szerencsére találtam egy bontót, ahol 10.000.-Ft-ért szerezni tudtam, így azóta oda járok. /Té-Dé Bt./
A váltót 185.000-nél cseréltettem, mert 2-ba csak akkor tudtam visszaváltani, ha 3-ból megtoltam az 1. felé és utána a 2.-be. A komplett váltócsere munkadíjjal együtt 20.000.-Ft. volt. Azóta tökéletesen m?ködik.
Egyébként a beltérben minden zörög, mintha szét akarna esni / egy- két m?anyag alkatrész el van törve az utastérben/. Néha találok egy-egy csavart a m?szerfal környékén, de eddig még nem esett szét semmi.
Els? lengéscsillapítókat cseréltettem 170.000-nél, de az árra már nem emlékszem.
A kuplungot szintén 170.000-nél kellett kicsit felújítani, emlékeim szerint 40000 körül volt.
Olajat még egyszer sem kelltt utántölteni a szervízcikluson belül.
Rozsda nincs rajta, igaz 9 éven keresztül esténként garázsban aludt. A kipufogót viszont két évente cserélni kellett.
Összefoglalva: Aki munkába járáshoz, városon belül, alacsony költséggel fenntartható, megbízható autót szeretne és nem zavarja a folyamatos nyikorgás, zörgés, kopogás, rázkódás, akkor annak ideális választás lehet.
- vákumszenzor 2x vagy 3x
- váltó
- kilóméterspirál
Té-Dé Bt. Csepel
Fenntartási költség | (10) | Évjárat | 1993 |
Megbízhatóság | (9) | Vezetett km | 206000 |
Előző autója? | Fiat Uno | Következő autója? | Jelenleg van még egy Thalia is. De azt annyira nem szeretem |
Verdikt | (6.9/10) |