Hibátlan fapados
A kulcsszó: megbízhatóság.
Azért vettem Suzukit, mert mindenkitől azt hallottam, hogy megbízható autó. Túlteljesítette a hírét: már kezdek aggódni: lassan 80.000 km van benne, és mindig pöccre indul, soha semmi baja, teszi a dolgát. Ezért lehet nagyon szeretni. Mivel én az autóra mint használati tárgyra tekintek, a komfort hiánya sem zavar annyira, rövidebb utakon legalábbis. De hosszabb utakon (5-600 km felett) az ülőhelyzet (ülés-kormány) csekély állíthatósága miatt gyakran fáj a hátam. A menetzaj is fárasztó hosszú túrán. Többször nekivágtam vele 2-3000 km-es utaknak, és mindig zokszó nélkül teljesített.
A teljesítményéről csak annyi, hogy természetesen nem túl kimagasló, de az ember végül is legyen tisztában azzal, mit jelent 1000 köbcenti.
A gyengéi:
-autópálya (azon belül emelkedők, gyorsítósávok, főleg több személlyel)
-hegyi utak (megjártam a svájci-Alpokat, nem egy leányálom, amikor letol az útról a helyi buszjárat)
-erős szembeszélben taposni kell a gázt, nagyon megérzi az időjárást
Előnyök:
-FOGYASZTÁS :) mint egy dízel. nálam: vegyesben 5.0-5.5 között, országúton 4.5-5.0 között, autópályán sebességtől függ, de 120 fölött megjön az étvágy
-MEGBÍZHATÓSÁG
-EGYSZERŰ, ÁTTEKINTHETŐ
-OLCSÓN FENNTARTHATÓ
Amit nagyon hiányolok a felszereltségből, az a légkondi. Csak akkor érzi az ember, milyen jó dolog (lenne), ha nincs.
- Semmi nem romlott el idáig
Suzuki Vác (Suzuki Szikriszt mellett)
Fenntartási költség | (10) | Évjárat | 2003 |
Előző autója? | kispolszki | Következő autója? | suzuki v. honda jazz |