Hétköznapi zöld sárkányom
2004-óta az enyém. Igazából szükségmegoldásnak indult a vétele tőke hiány miatt, de nem bántam meg. Munkám során hat éve vezetek különböző suzuki típusokat, így nem ért nagy meglepetés. Megbízhatóságát ismertem, de még így is kellemesen csalódtam. Indítás csillaggarázsból -20 és +35 celsius fok között is pöcre. Olajcserén és a műszakin kívűl szerelőt nem igen látott, illetve egyszer. Jókora csattanást élt túl egy ford mondeóval. Jobb eleje elrottyant (futómű, kaszni, lámpa, ja és az A oszlop. Sértetlenül szálltam ki. Ford kb totálkár. Suzukira elment 300.000,- Ft és olyan mint újkorában. Vegyes használatnál 6,5 liter/100 km a fogyasztás, de ezt nálam télen is tudta. Végsebessét még nem mértem, de 140-et röhögve vitte. 3000 ford/percnél kezd fickosódni, de azért óvatosan, mert 120 felett 4.-ben vékonyul a hangja. Úttartása, irányíthatósága jó, jégen sem indul gyakran oldalra. Igazából arra amire használom megfelelő a kényelme(napi 20-50 km) de hosszú távon kissé zsibbasztó. Ami negatívumként jelentkezik: váratlan szellemszerű műanyagzörgések, kissé markáns útzaj (főleg esőben jól csattog a doblemez), ajtók és kilincsek ötletszerű elromlásai, 100 felett kisebb oldalszélnél is tapasztalható bemozdulások (hát igen a 830 kg), nem mindig megfelő fék, kaszni kellemetlen nyúlásai light terepen is. Ettől függetlenül nem annyira rossz, mint sokan mondják. Nekem bejött.
- fékbetétek
Ismerős
Fenntartási költség | (7) | Évjárat | 2000 |
Előző autója? | Trabant 1,1 | Következő autója? | suzuki, Volkswagen, Opel, |
Verdikt | (6.5/10) |
![](https://indexadhu.hit.gemius.pl/redot.gif?id=.F6V77.CUXd7e6SwcJgR4tWZDtwZl4NSsiZfOcIf2EX.Y7&stparam=ocfrinqqgg&fastid=egmxhxafaouzbflkgvniggjpntkw&nc=0)