Autók » Suzuki » Swift (1989-2003)

Swift 1,3 16V

Gyorsulási bajnok

Második Suzukim kiváló választás volt. Már az elsővel sem volt semmi probléma, de az erősebb 1,3-as motor jobban illet az autóhoz. Az autó nagyon pörgős volt, kiválóan gyorsult, autópályán is jól használható volt, bár a menetzaj 120 fölött hatványozottan erősödött, és hosszabb úton kicsit zavaró volt. Városban ideálisabb autót el sem lehet képzelni. Dinamikus, keveset fogyaszt, olcsó fenntartású, könnyű vele parkolni. Csomagtere a kategória társakétól (pl. Corsa, Clio) nagyobb, és jobban pakolható. Fogyasztása is jobb, fenntartása is olcsóbb mint a hasonló kategóriás autóké. A design egyedül amiben kissé még elmaradt, de az ár érték arányt tekintve magasan a legjobb. Az új swift már designban is leveri a kategória társakat, a többi jó tulajdonsága pedig megmaradt. Meglepő számomra, hogy mindig azok szidják a Suzukit, akiknek még nem is volt, vagy nem is vezették, így nekik csak azt tudom ajánlani, hogy probálják ki, és reálisan (ár-érték) próbálják megítélni a mi autónkat.

- egy izzót kellett cserélni.

Szabó Suzuki Kazincbarcika

Fenntartási költség (3) Évjárat 2002
Előző autója? Swift 1.0 Következő autója? Picasso
Verdikt (6.4/10)

Suzuki Swift 1989 (1992 - 1995)