GTI Replica - a 6 szelepes esztergomi ninja
22 éves vagyok és főiskola mellett elég egy ilyen kis diétás kocsit fent tartanom.Hosszú távon 4,3 litert evett.Városban 5-10 km-es utakra használva 7et megevett,úgy hogy elég lendületesen vezettem.A kocsi 15 ezer km-t futott le szinte kizárólag etanolt tankolva.Semmi meghibásodás,egy gyári blokkal.Kötelezője úgy hogy a saját nevemen van a kocsi,és friss jogsis vagyok,30/év.
A kocsi teljes átfaragáson esik át.
Oz alufelnik
belülről nyiló tankajtó
lökhárítókat egy japán GTI modellről
Hátsó lámpasor szintén GTI
Teljesen víztiszta fényszórók és indexek(egyetlen tuning lámpa ehhez a tipushoz)
4 db elektromos ablakot és hozzá fekete bőr ajtókárpitokat egy jobban felszerelt sedanból(faragva megy csak be)
müanyag küszöböt szintén egy sedanról
szárnyat egy 92es 5 ajtósról
stabilizátort egy 1,3-as modellről
Sport levegőszürő
A csomagteret elfoglalja egy 2*50literes DLD mélyláda.
És a végén(2008 nyarán) kap egy teljes két tónusú fényezést( fekete-vörös)
Összességében azt kaptam amit vártam.
HÁTRÁNYOK :
levillognak az útról,még ha tempósan mész is(1es golf..ha szenvedve is de akkor is végig dudálva megelőz,mert mi ez a szar elötte..hát alatta egy versenyautó van :D nevetséges volt..innen is üdv annak a keszthelyi parasztnak)
Iszonyat alacsonyal ülsz..az ültetés után meg végképp dodgem feeling,nekem bejön
1,5-2 millióért soha nem vettem volna..600ért simán jó volt
ELŐNYÖK:
Olcsó..olcsóó..olcsóóóó
Minden gond nélkül elmegy a 215 Ft-os etanollal.
nem robbant le soha!
3 hengeres mindent túlélő motor
hifi és egyéb cuccok kábelezése gyerekjáték
nem értek az autószereléshez,de ez csak egy fokkal bonyolultabb a kinder tojásnál :D müszerfal felét,csomagtérboritásokat egyedül 30 perc alatt kipakoltam és visszaraktam.
Összességében ha nem akarsz se a szervizben se a benzinkútnál sírva fakadni,illetve ha semmi mást nem vársz egy kocsitól,minthogy kényelmesen és biztosan eljuthass a kívánt célodhoz,nem akarsz száguldozni,nem érdekel hogy ki hogy fikázza le ,akkor hajrá.
...vegyél te is egyet..nekem bejött!
Kényelem 8 pont : kirándulás során 2 huszonéves pár elfért benne úgy hogy a kocsiban aludtunk.
Teljesítmény 8 pont : Saját kategóriájához képest rendkívül dinamikusan,jól megy.
- Ami elromlott:
- Féltengelyek : 12 / db és 6ért szerelték be
- Hátsó lámpámat vmi barom parkolóban eltörte..házilag megragasztva.Egyébként 10-et mondtak rá.
- Hátsó ajtó tartó teleszkópok max meleg időben,nagy nyomásnál tartják meg az ajtót.Csere lesz.Legolcsóbb 4/pár.
- Kipuffogón egy apró lyuk..nem érdekel..ha majd leesik 6ért veszek újat.
- Fékpofa csere : 4600Ft + 1,5 - 2 óra legózás
- Apró müanyag bizbaszok amik idővel eltörtek..összesen 2000Ft egy nagy zsák cuccért
-2006
Központi zárat és riasztót a Moro Alarmnál csináltattam..korrekt áron dolgoznak,csak a 18.ker-ben a mühely főnökének hozzállása nem tetszett.10 napot kellett várnom,a megrendelés és a szerelés között,és odahívott 11-re de csak 12-kor állt neki a verdának. A k.zár 0 km-esen hátul nem zárt.Irány vissza..kiderült hogy 1-1 csavart nem húzott meg..és még ő hőbörgött hogy szedheti le újra a kárpitot.
örülök hogy a trehánysága nem úgy derült ki hogy vmelyik hipermarketből mire kijövök már más áll a helyemen.
-2007
Egyszer nem reagált semmire a riasztórendszerük(kulccsal beszálltam a kocsiba és akkor vettem észre hogy be volt riasztva amikor nem engedett gyújtást ráadni),másik alkalommal addig szólt a riasztó amig lemeritette az akksimat(Én már csak az elhaló riasztóhangra lettem figyelmes a háztömb másik feléből)Ez kb 1 km-re történt a szervizüktől.Garanciális időn belüöl vagyunk.Telefon,kijöttek,bebikázták,vállat rántottak hogy nem tudják ez mi volt,majd legomboltak rólam 4e Ft kiszállási költséget..ennyi pénzzért ZIL-lel tolatva jöhettek volna.
Vecsésen Bem utcában Kállaiékhoz.Minden rendben volt,kivéve,hogy dolguk végeztével a kocsimat az utcában a szerviztől 80-100 méterre parkolták le az ülésen a forgalmival,és természetesen nyitott ajtókkal..csoda hogy megvan
Fenntartási költség | (10) | Évjárat | 1998 |
Előző autója? | Astra F,Audi 100,VW Golf | Következő autója? | Még nem tudom |