Fehér hű szolga
Mindenki ezt írja: igénytelen, megbízható motorral, gyenge kasznival. Én is csak ezt tudom megerősíteni.
Ez egy tökéletesen megbízható autó. Az egyetlen dolog, amiért szerelőhöz kellett vinni, az én hibámból következett be. Nem vittem el időben szerelőhöz, mikor észrevettem hogy a gumiharang kiszakadt és ez megbosszulta magát. (Majd a jövő héten.......) Természetesen féltengelyes lett, s ekkor már cserélni kellett. Mikor megvettem kicsit érdekesen, kattanva vette a sebességeket, és mikor bemelegedett, akkor csúnyán szólt a váltó (fémes surlódás), de egy váltóolajcsere megoldotta a problémát, azóta tökéletes. Máshol is olvastam már, hogy a bal hátsó ajtónál eltört az elektromos ablakemelő vezetéke. Hát ez nálam is eltört, egy éjszakára lehúzva is maradt az ablak. A belső műanyag elemek kopogósak, nyikorgósak, de ezekkel meg lehet tanulni együtt élni.
Kis családomat elvitte mindenhova. Igazán hosszú túrákra nem használtuk,(a leghosszabb sem volt több mint 300 km) leginkább városban közlekedünk, azt viszont naponta. Ez természetszerűleg együtt jár azzal, hogy sűrűn indítjuk és még szinte be sem melegedett a motor már le is állítjuk. Mindig indult. Az akku 7! év után mondta fel a szolgálatot (senki nem akarja elhinni, pedig igaz). Természetesen ugyanolyan márkát vettem, még ha 5-6 ezerrel drágább volt is. Az autó még kényelmesnek is mondható, bár nekem hosszú lábam van és az ülés lehetne hosszabb is. Persze hátul már elég szükös a helykínálat. 180 centis emberke maga mögé már nem fér be, de alacsonyabb sofőr mögött sem a lábtér kicsi elsősorban, hanem a magas ember feje koppan a plafonba egy-egy bukkanónál. Ha az ember odafigyel a csereperiódusokra és normális (nem vizes) benzint tankol, akkor a világból kimegy. Műszakit, zöldkártyát simán vette, mégcsak át sem kellett nézetni (azért egy fékpadra elvittem ).
Konklúzióként mégegyszer: pörgős motor, kedvező fogyasztás,igénytelen, alacsony fenntartási költség, 1-2 gyerekes családnak ideális, a karosszéria lehetne sokkal masszívabb.
Update 2009.április
A elejét még 2006 végén írtam, de az alapvető véleményem azóta sem változott és tökéletesen meg vagyok elégedve vele. Azóta egyetlen hiba jelentkezett, kilyukadt a kipufogó. Azt mondta a szerelőm, hogy ez ellen nem sokat lehet tenni. Elrozsdált. Mióta nálam van azóta 1, azaz egy teljes napot állt garázsban (ide természetesen nem számolom azt a pár napot amit a 6 év alatt szervízben töltött: mert pl. vezérműszíjcsere). Garázsa a csillagos, felhős, napos stb. ég. Ugyanúgy napi használatban van (mindennap keveset), ugyanolyan megbízható. A Nejem már kapacitál, hogy cseréljük le, de még nem nagyon akarom, főleg így a válság közepén nincs kedvem egy hitelbe ugrani. Ez meg régi, de ki van fizetve...
Update 2009 szeptember
Eladtam! Végül 6 év használat után mégiscsak megváltunk egymástól, de az utolsó pillanatig megbízhatóan működött. Viszont most már kellett volna költeni rá, mert mint említettem nem állt garázsban és ez sajna meg is látszott rajta. Az alja kezdett rozsdálni, a festése is eléggé megkopott, lepattogzások, karcok, hülyegyerek szórakozik és leönti kólával stb., új gumik kellettek volna. És nem utolsó sorban egy visszautasíthatatlan ajánlat egy Fordra. Egy kicsit nagyobb komfortra már én is vágytam, nem beszélve arról, hogy az asszony minden lehetőséget kihasznált, hogy megpendítse (direkt vagy indirekt módon: Látod, hogy a szomszéd is...), hogy ideje volna már a cserének (mégiscsak klíma, meg légzsák...). Sajnáltam, mert többet ért, mint amennyiért el lehetett adni, de sajna a piacon túlkínálat van, viszont a Fordot jelentősen a piaci már alatt sikerült megvenni (hiába, a válság miatt az eladója is kénytelen volt erősen ár alatt adni, ha pénzt akart látni belőle és nem a végtelenségig várni a vevőre).
- féltengelycsukló - bal hátsó ablakemelő - kilyukadt kipufogó
Maszek srác , ismeri a Suzut, Neki is ilyen van. gyors mindent megcsinál
Kollégám, barátom
Fenntartási költség | (9) | Évjárat | 1999 |
Előző autója? | Uno | Következő autója? | Focus |
Verdikt | (7.7/10) |
![](https://indexadhu.hit.gemius.pl/redot.gif?id=.F6V77.CUXd7e6SwcJgR4tWZDtwZl4NSsiZfOcIf2EX.Y7&stparam=ocfrinqqgg&fastid=egmxhxafaouzbflkgvniggjpntkw&nc=0)