Autók » Suzuki » Swift (1989-2003)

Swift 1,3 GL

Enyém ótóm

2007.05.21-én vettük át. Vágytam már rá. Megszállott vagyok és pont a szélsőségek megszállottja. Egyrészt Suzuki fan, másrészt Volvo.
Namost. Míg a bevételünk ennyi lesz, asszem a Suzukinál maradunk a családdal.
Ladával kezdtem az autós életet 2006.elején.
Na.. És a Suzuki!
Beleültem és megcsapott az a tipikus szuzukis szag, amiért szintén rajongok. Azóta a WCre is ezzel mennék.
A legcsupaszabb verzió került hozzánk. Na jó, ez így nem teljesen igaz, mert van rajta könnyűfém felni és első ködfény is került bele és még a fényszórót is motor mozgatja, a hangszóró pedig az eredetileg Swiftekhez adott Clarion rádiócsökevény miatt ad ki hangot.
Nincs bajom vele. Nem tudok rá rosszat mondani. Sokakkal ellentétben én a kemény futóművet csak a műszerfal kopogásából érzékelem.
A teljesítményéről nem tudok rosszat mondani. Robban, urgik, húz, megy. Persze nem egy T5-ös S40, de azért a kategória szerintem egyik legjobb motorja van benne. A fék príma, a hely négyőnknek elég, a csomagtartó eszméletlen csöpp, de hát kiskategória.
Igazából Wagon R+-ra vágytam, abból is a "SUN" fantázianevű napfénytetős szériára, de nekem ezzel sincs bajom.
A legendás megbízhatósága szerintem az analfabétaságából ered, azaz nincs, ami elromoljon rajta.
Egyszer viszont mentem vele. Épp egy fontos dolgom lett volna, mikor 80 nál nyomom, és se a fordulatszám, se a sebesség nem emelkedik, mi több csökken mindkettő. Ez padlógáznál is így volt. Mire eljutottam a szerelőhöz és az azt mondotta, hogy a katalizátort nem ártana kicserélni, ha menni akarunk vele, vagy legalábbis kivenni. Mi pedig így is tettünk. :)
Egyebet nem tudok elmondani.

- Katalizátor összeomlása egészen pontosan 23000et emelt ki a pénztárcámból. Persze utángyártva és nem szakszervízben.

Fenntartási költség (9) Évjárat 2000
Előző autója? 21043(bordó,ezerötös,kombi) Következő autója? Wagon R+ vagy S40
Verdikt (7.3/10)

Suzuki Swift 1989 (1992 - 1995)