Autók » Suzuki » Swift (1989-2003)

Swift 1.3 GL

Egyszerűség

Rendkívül egyszerű kis autó, főleg városi használatra alkalmas, mi is általában arra használtuk. Országúton 5 liter, városban 7 liter fogyasztással elvolt ha nem pörgettem és hajtottam a motort. Mindig indult, nagyon megbízható (ugyan mi romolhatott volna el benne?)Utat jól feküdte, egész jól gyorsult kisebb előzéseknél. Jó volt vezetni. Könnyen találtunk parkolóhelyet is. Fűtése is kiváló volt. Motor-váltó, fék problémát nem tapasztaltunk. Váltója kemény, de pontos.

Nagyon kényelmetlen volt, az alacsony üléspozíció miatt nehézkes a ki-be szállás, kuplung kemény, kormányt kissé nehéz tekerni városban és parkolásnál. Úthibákra érzékeny a kis mérete miatt. Vízelvezetése rossz, emiatt ha eltömődött sár,falevéltől, akkor a rohadás elindult a sárvédőknél, küszöböknél. Kicsi a csomagtér.

Nevéhez méltó, fürge megbízható autó. Méltatlanul lenézett, ciki kategória lett. Ha kevesebb lett volna belőle, felkapott, drága kocsi lenne az olcsó szervizköltség és a szép egyszerű formája, kis fogyasztása miatt. De akkor már nem a kis olcsó népautónk lenne. Jobb ez így, mert nagyon sokan hozzájutottak egy egyszerű, olcsó autóhoz, amely nem villantásra hanem helyváltoztatásra való.

- Gyújtáselosztó fedél repedt, Hűtősapka tető szétesett. - 1db féltengely csukló csere és 2 db lengőkar csere. - Alja és küszöb rohadt, kasznis javította. - - 14 évesen az első lengéscsillapítókat szakszervizben kicserélték, GARANCIÁBAN!

Fenntartási költség (10) Évjárat 1998
Előző autója? Lada 2105-3 Következő autója? Ford Fusion
Verdikt (8.7/10)

Suzuki Swift 1989 (1992 - 1995)