Autók » Suzuki » Swift (1989-2003)

Swift SWIFT 1,3 GLX WINTER

Egyszerűen, nagyszerűen, de mégis szerényen

-A Winter választása véletlenszerüen történt , a miskolci kereskedőnél hónapokig kirakatban volt a 930 kg-os kékség.
Mivel többször betértem , pontenciális vevőt látva 10 % árengedménnyel ,ajándékkal hagytam magam rábszélni .Nem csalódtam , mert a Suzuki kifutóban lévő tipusa minden konstrukcós műszaki problémától mentes , a subaru hátsó
viszkós hajtása tökéletesen illeszkedik a jármű karakteréhez. Munkaeszközként használva lehetetlennek tünő terepeken is közlekedtem, megjegyzem a hasmagasság korlátai miatt eleve lehetetlent nem vártam el a géptől.Érdekes módon az átlagfogyasztás eleinte 7,2-7,8 l-es 68000 km nél 6,5-6,8 l közeli értékekre csökkent.
Nem ideértve autópájás "száguldást", mivel 160 km/h nál 13 -feletti a 8 szelepes injektoros szívómotor étvágya.A gép meglepően jól viselkedik hegyi utakon, viharos esős időben horgászutakon , pl egy gátoldalban felment ott ahol a Niva már billenni akart.Bár nincs ABS , mégis egy egy okos visszakapcsolással tükörjégen is bizonyított .Hát ezért nem adtam el az egyébként már sokak szerint "ócska " gépet. kíváncsi vagyok mit bír még ki. minden nap megy vidéken , hegyeken , én meg nem kímélem , igaz nem is karamboloztam az elmúlt 28 év alatt , 1 millió km felett vezettem , ha nem is óvatosan de ésszel.. Sok jobb autó van , de ez nekem bejött.
- 2008-03-01.-i kiegészítés : a hibalistában bővebben .
Az idő eltelt , a kocsi és gazdája megkopott , kocsi lecserélve, a gazda "új életet kezd" egy keveset futott 3 éves Liana 1.6 4WD vel , de az ár érték arányt továbbra is követem, ez is kétmillió alatti kocsi, majd írok róla .

- 5000 km-nél párásodott a ködlámoa, 8000 km-nél a hátsó ablak páramentesítő fűtésszál nem működött,cserélték, azóta kifogástalan, 10000 kmnék első spoileren festék kis foltokban vált , átfújták , 125000 km nél vezető felőli ajtó PVC kilincs csere 9500 Ft(szervízben )egyébként 2600 Ft aztán sokáig semmi, majd 135000 km nél szonda vezeték kontakthiba , 5 perc alatt javítva. 145000 km nél ! futóműjavítás 12000 Ft
- most 172000 km van a kocsiban és várhatóan lengéscsillapítókat kell cserélni . No komment.
- - Eltelt az idő , 2008 március elején járunk , az autó egy hónapja új gazdára lelt egy lelkes kereskedő által , ~234000 km megtétele után megjelent az eddig ismeretlen olajfogyasztás , futómű és lengéscsillapító , kárpitok és egyebek javítása helyett adtam el. Az autó árán felül a várható javítás összegével és majdnem hét számjegyű hitellel megtoldva egy keveset futott 3 éves Liana 1.6 4 WD - re tettem szert.
- -A Swift Winterről leírt véleményem a mai napig nem változott, de nem csak a gépek öregednek , hanem a gazdájuk is "kopik" , ezért és gazdaságossági okokból döntöttem a csere mellett.
- Persze a Lianáról is beszámolok ha eljön az ideje .
- -Az egy kicsit más suzuki.

Az első két évben 5 alkalommal mentem márkaszervízbe
a garanciális bevizsgálások és olajcserék miatt, semmi rosszat nem tudok mondani.

Fenntartási költség (10) Évjárat 2000
Megbízhatóság (10) Vezetett km 172000
Előző autója? koral Következő autója? még nem készülök, de 4WD Ignis talán / LIANA 4WD LETT /
Verdikt (7.5/10)

Suzuki Swift 1989 (1992 - 1995)