Az Aszfaltszaggató
Ez el?tt az autóm el?tt egy 1.3-as 8 szelepes Szedán Szuszkám volt, de azt 1 év használat után letörtem egy kanyarban. Amikor megláttam ezt az autót a kereskedésbe már tudtam, hogy ez az enyém lesz.
86 LE van elbújtatva ebben az 1.3-as motorban és azt kell mondanom, hogy nagyon el lett találva a gyári beállítása. Igazán jól húz (igaz csak 3000-es fordulattól). Maximális nyomatéka 106 Nm és ezt 3000-t?l 6500-as fordulatig le is adja folyamatosan. A váltó nagyon korrekt én nem tapasztaltam soha hibát benne. A futóm? bírja a magyar utakat. A kerekekr?l és a gumiról csak annyit, hogy ha valaki komolyabban használja az autót (értem itt azt, hogy hosszú utakra megy vele) akkor érdemes 14-es felnit és szélessebb gumikat rárakni. A motort jól lehet tuningolni bár ezt is ésszel kell csinálni. A legnagyobb teljesítménynövekedést a kipufogórendszer komplett cseréjével lehet elérni (4-es leöml?, ohne katalizátor, stb). A chip is jó dolog bár sokan azt valják, hogy nem használ az autónak.
A gyári sportülések kényelmesek (még hosszú távon is), a hátsó ülések viszont nevetségesen kicsik. 4 embernek ez az autó szerintem kicsi. A csomagtartó nekem elég volt bár az biztos, hogy ezzel akarjuk hazaszállítani a konyhaszekrényt vagy a mosógépet. :) A bels? tér kicsit igénytelen, bár engem ez nem zavart a csapatások közben... 801 kg-os tömegével és 86 LE-vel király módon meglehet vele lepni bárkit gyorsuláskor. Persze az 1.6-os VVTi Hondák már megvernek, de a gyári 1.4 és 1.5-ösöket le lehet nyomni vele.
- Csak kötelez? szerviz volt neki, bár gyilkoltam mint az állat... :) Olajcsere, leveg?sz?r?csere, váltóolaj csere.
Suzuki Vagép
Fenntartási költség | (10) | Évjárat | 2002 |
Előző autója? | Swift Sedan 1.3 8V | Következő autója? | Audi A3 |
Verdikt | (8.8/10) |
![](https://indexadhu.hit.gemius.pl/redot.gif?id=.F6V77.CUXd7e6SwcJgR4tWZDtwZl4NSsiZfOcIf2EX.Y7&stparam=ocfrinqqgg&fastid=egmxhxafaouzbflkgvniggjpntkw&nc=0)