Autók » Suzuki » Swift (1989-2003)

Swift 1.3 GLX

Alapkocsi, semmi sallang.

Lévén első kocsim(ámbár céges), egészen valószínű az elfogultság.
Szóval: motort és súlyt figyelembevéve megfelelően gyorsul, oldalszél esetén sem igazán vészes. Legnagyobb elért sebesség 145 körül és még bírná. Kényelme a béka segge alatt valahol, rettentően alacsonyak az ülések, én beraktam egy darab deszkát meg két párnát, így már normálisan kilátok. Azt is figyelembe kell venni, hogy valszeg a cégnél mindenki ezen tanult meg vezetni az elmúlt 11 évben, most már a második motort koptatja, az is fel lett már egyszer újíttatva.
Télen -15 körül vagy 5 percig zúgott a szivató, aztán meg legalább 2 órán keresztül vezettem úgy, hogy végig kellett a jeget kaparni a szélvédő belső oldaláról..
Mit is lehetne még mondani: megbízható darab, kényelem nuku, gazdaságosan üzemeltethető de hosszú távon nem igazán ajánlatos (legalábbis számomra).
2008.03.06
Mai nap folyamán kénytelen voltam megválni első kocsimtól: olyan szinten berezonált már a kipufogó (bár nem csak a kipufogó miatt kerül cserére, egy rakás más baja van), hogy két nap egymás után megfájdult a fejem tőle. Kaptam most helyette egy valamivel jobbat (bár már ezen is végighajtottak páran a cégnél): központi zár, működő rádió:)), működő fűtés, hátsó ülés is megvan (a másikból ki lett szedve még anno). Kényelemben még sincs még túl sok változás, egyesben kissé jobban oda kell taposni, de 120 körü kevésbé hangos. Illetve itt is fel kell polcolnom magam 1 deszka+ 2 párnával hogy normálisan kilássak. Egyszóval ezzel is meg lehet járni Moldvát kissé jobb körülmények között.

- Termosztát, éppen emiatt rettentő gyatra a fűtés. Sofőrülés állíthatósága nem éppen tökéletes. Kipufogó iszonyatosan zúg mostanában.

Céges szerelő

Fenntartási költség (9) Évjárat 1997
Előző autója? Következő autója? Mercedes Benz W123
Verdikt (6.2/10)

Suzuki Swift 1989 (1992 - 1995)