Autók » Suzuki » Swift (1989-2003)

Swift 1.0

a pénztárcabarát piroska

Nagyjából 2007. novemberében vettem az autót egy kereskedésből. Előtte volt egy mitsubishim, amit egy tehetséges nő totálkárosra tört. Mindenképp keveset fogyasztó, olcsón fenntartható autót szerettem volna, ezért döntöttem a suzuki mellett. Mivel ilyen autó már van-volt a családban, csak pozitív véleményeket hallottam róla. Megnéztem jó pár autót, de igen sok lelakottal találtam szembe magam. Ami meg jó állapotú volt azokat rögtön elvitték. Van egy megbízható kereskedés a közelünkben, aminek mindig szoktam nézni a kínálatát. Innen vettem a mitsubishit is és ez elég indok volt hogy ezt a suzukit is innen válasszam. Nos így elmentem, és szerelővel történő megnézés után megvettem. Amit tudni kell róla: 1994-es, 1.0 motor, szervízkönyves és második tulajtól van. Sehol egy rozsda. Felszereltségét illetően nem sokat tudok mondani, mert nincs is. Ára 290.000 Ft volt ami szerintem baráti. Az első ülések kifejezetten kényelmesek, a hátsók viszont nem egy masszírozós fotelek. A kormány nagyon vékony, de 4 ezerért gyári sportkormány jó befektetés szerintem és igy jobb lett a fogása sokkal. Kicsit zörög belül az autó, de ennyi idősen melyik nem. Az anyagok minősége sivárnak mondható, de kevésbé is igényli az ápolást. A csomagtartó mérete fiataloknak ideális, családosoknak nem ajánlanám. A motor ereje városi használatkor megfelelő, sztrádán már érezni a lovak hiányát. De a legális tartományban 130> ez is elmegy. Szerkezetileg az autó nem túl stabil, főleg széllökésekkor vagy nagyobb jármű ha elhalad mellettünk akkor érezni. Fogyasztásilag 5,5 és 7,5 liter közt alakul időjárástól és a városi-országúti autózás arányától függően. Eddig a szíjak, olaj, szűrőcseréken kivül semmit nem kellett rá költeni. Azt is megvételkor. Mindenkinek ajánlom aki olcsón fenntartható autót szeretne, nem pedig versenyezni az autóval.

- Idáig semmi gond nem volt vele.

Ismerőshöz hordom

Fenntartási költség (10) Évjárat 1994
Teljesítmény (5) Km vásárláskor 132000
Előző autója? lancer 1.5 Következő autója? újabb suzuki esetleg toyota
Verdikt (7.6/10)

Suzuki Swift 1989 (1992 - 1995)