Autók » Suzuki » Swift (1989-2003)

Swift 1,3 GC Sedan

A megbízható családi autó

Az autó 1 éve került hozzám, amikor az előző autóm kezdte megadni magát. Sokat kellett volna költeni arra, ráadásul még a műszakija is már majdnem lejárt, ezért valami másik autó után kellett nézni. A választásom azért esett erre a márkára, és típusra, mert - többek véleményét kikérve - mindenkitől azt hallottam, hogy nagyon olcsó fenntartású, megbízható autó. Most 1 év távlatából visszatekintve igazuk volt. Mivel a gyerekeim miatt egy-egy utazáshoz elég sok csomagot kell magunkkal vinni, ezért mindenképpen Sedan változatot kerestem.
Találtam is egyet, amit egy másik autómárka autószalonja mellett működő használtautókereskedés hírdetett. Az autót a GC felszereltségnek megfelelően nem teljesen "fapados" állapotban vettem meg. Volt benne pl. riasztó, központizár. A kereskedő vett bele új akkumulátort, aminek a papírját is megkaptam. Viszont nem volt benne rádió, sem hangszórók. Ezeket utólag én pótoltam. A vezetékek be voltak húzva így azokkal nem kellett foglalkoznom. Eltekintve a kötelező cseréknél szükséges anyagoktól (olaj, szürők) nem kellett semmi komolyabb összeget költenem a kocsira, néhány komfortot növelő "fejlesztéstől" (pótféklámpa, első ködlámpa, külső-belső hőmérő :)) eltekintve. Tényleg csak tankolni kell bele, és megy, és megy. Nagyon megbízható autó. Tudom sokan nem szeretik, sőt lenézik, mert ez csak egy Suzuki, de nem bántam meg, hogy ezt a kocsit vettem. Persze be kell vallanom, hogy eleinte én is a másik tábort erősítettem, de amikor először beleültem az autóba teljesen megváltozott a véleményem. Mivel az autóval hosszútávra tervezek, ezért valószínűleg jó sokáig fogjuk egymás társaságát élvezni.

2008.09.04
Az ítélet írása óta eltelt időben nem történt semmi említésre méltó a kocsival. Egyszer fordult elő, hogy rángatott egy kicsit, de ezt betudtam a benzinben lévő "kosz"-nak. Egyébként az autó tényleg megy, csak megy és megy. Tankolni kell bele, meg odafigyelni az olajcserékre.

- Mindkét féltengely gumiharang, ekkor lett a váltóban is lecserélve az olaj. Cserélve lett még a "kötelező szervíz" miatti anyagok: hűtőfolyadék, motorolaj + szürő, benzinszürő, gyertyák, féktrácsák (nem volt bajuk, de akciós csomagban volt), fékbetétek, vezérműszíj + görgő.

Hidasi András - jól dolgoznak és aránylag olcsón

Saját magam. Csak azzal vittem szerelőhöz az autót amit nem tudtam magam megjavítani

Fenntartási költség (10) Évjárat 1999
Megbízhatóság (10) Vezetett km 32000
Előző autója? Kadett E 1.2 Következő autója? Nem szándékozom cserélni, de ha mégis, akkor valami japán lesz
Verdikt (8.7/10)

Suzuki Swift 1989 (1992 - 1995)