Autók » Suzuki » Swift (1989-2003)

Swift 1.0GA

a legkedvesebb igavonóm

Életem első 4ütemü és /viszonylag/ komoly autója :) majdnem a legcsúnyább volt a telepen, horpadt volt 3 helyen, de a színe még szép volt és az akkori hitelek közül ezt tudtam megfizetni. Egy trabant után átülni egy suzukiba bizony nagyonis autós érzés, az hogy van fék, hogy lehet gyorsítani és előzni... nameg a fogyasztás! az városba 6 liter (de akkor nem hagyjuk el a pest táblát soha). Olajat sűrün, 7000km-enként cseréltem rajta (10W40 Castrol Magnatec GTX). Ezt megis hálálta, rengeteget hajtottam, sokat építkeztem vele, a vonóhorog se épp dísznek volt rajt´ ... :) szóval látott már sokmindent élete során. Erdőben sódert szállítottam fölfele egy műanyag dézsában pl. (2 köbmétert több fordulóval). Volt hogy a fiammal (40kg) és az öcsémmel (100kg) és én (75kg) vittünk sittet Pusztazámorra, és hát a fékhatás nem volt kellőképp meggyőző mikor a Viaduktnál megakartunk állni, de kiderült, hogy nem kellett volna 1130 kilót rárakni a futóra... de hát ráfért :D . mellette volt egy 1.3as is azt 7000km-el vettem, ő nem látott ennyit az építkezések világából, a feleségem használta és eladtam (semmi baja nem volt sose és jobban ment jóval mint az ezres). ÉN AKKORIS AZ EZREST SZERETTEM! (az az igénytelen három kis köcsög...) Több mint 1 éve áll, a rozsda manó megrágta nagyon, el fogom adni de előtte rendesen kilakatoltatom, kicseréltetem az összes lengéscsillapítót és a belső kárpitokat. ill. kap egy új színt is :) akié lesz, ismerni fogja az előéletét. Sajnos engem egy autókereskedésben nagyon csúnyán átvertek és azóta megfogadtam, hogyha valamelyik autómat eladom, akkor mindent elmondok amit csak tudok róla, hogy ne áruljak zsákbamacskát. most 278e van benne, egyébként megvan a szervizkönyve. Amúgy nem csak városba jó a fogyasztása miatt, voltam már vele Bulgáriában is 3 nagytestű emberrel, 5 fölött nem evett soha. A karbantartást nagyon meghálálja!

- kutyacsont, 8 év után szétrohadt, most lakatosnál van. de azok után amit kapott...

minek... 1× egy helyi szaki a műszaki vizsga miatt a kutyacsontot kicserélte

Fenntartási költség (10) Évjárat 1993
Előző autója? 601 Következő autója? wagonr, sx4 (vannak)
Verdikt (7.9/10)

Suzuki Swift 1989 (1992 - 1995)