Autók » Suzuki » Swift (1989-2003)

Swift Suzuki Swift 1.3 GLX AT

A kis betonharcos

Igazi városi autó volt. Pörgős és fürge. Parkolni valami hihetetlenül könnyű volt. 5 ajtós kivitele remek volt a bevásárláshoz. Az nevesebb márkájú autók (BMW, Audi, Vectra, stb.) korrekt lealázása nagyon ott volt. Automata váltója miatt sutba lett ugyan hajítva a legendásan alacsony fogyasztás, de gyorsulni, nagyon tudott és végsebességre sem kellett szégyenkeznie. Kevesen tudták lenyomni... S mi az, amit rettentően nem tudtam szeretni benne? Az igen alacsonyra tervezett üléseket. Csaknem a padlóra kellett leülni beszálláskor. A rugózása pedig elég kemény volt, minden jelentéktelen úthibát kemény felütésként jelzett vissza.

- Semmi sem romlott el rajta. Egyszer volt egy karambolom egy Opel Astrás vakegérrel, miután nem adta meg az elsőbbséget egy mackósajtnál. Miután minden sérülést kijavítottak a karambol következtében, nem sokkal később még egy féltengelyt kellett kicserélni.

Suzuki Hollós Budafok. A Hollós márkakereskedésben vettük meg, mindvégig odahordtuk minden szervízigényünkkel. Elsőrangú ügyfélkezelés, kifogástalan szervíz: motor, karosszéria, fényezés. Amikor eladtuk a Swift-et, a rétegvastagságmérő nem tudta kimutatni, hogy a karambol következtében kijavított elemek fényezése nem is gyári. Akár le is tagadhattuk volna a karambol tényét...

Fenntartási költség (9) Évjárat 2003
Előző autója? Forman 1.3 Következő autója? Suzuki Liana 1.6 GS CD AT
Verdikt (7.9/10)

Suzuki Swift 1989 (1992 - 1995)