A hűséges kis piros ferrari.
A sztory ott kezdődik hogy 2012 tavaszán olyan távra költöztünk a munkahelyemtől hogy mindenképp venni kellett egy mászkálós autót.
Mivel olcsó kategóriában gondolkodtunk, swifteket kezdtük el nézegetni.
Igaz hogy fiatalabbakat keresgéltünk, folyamatosan csalódtunk amikor személyes megnézetelre kerültek, facsavarral rögzített lökhárítók , stb...
Pár napos utánajárás után a nagykőrösi autópiacon apósom felkiáltott, Te az nem lenne jó neked? :)
Kiderült az autót egy 92éves néni (!!!) tolta be, hogy kivigyen egy Toyota yarist, a kereskedő ebbe számolta be. Ez 1 nappal előtte történt, és már rengetegen érdeklődtek utána , végül nekünk sikerült 270.000ben megegyezni az eladóval, kicsit ez sok, de az állapota kárpótolt mindent!
Én voltam a 2.tulaja a kocsinak,annyira hogy törzskönyve még nem is volt a kocsinak, nálam kapta meg az elsőt.
Szóval, az autóval nagyon megvoltam elégedve, sosem hagyott cserben,sehol,pedig az igazat megvalva voltak olyan időszakok hogy nagyon siettem vele( ezt egy 1.000es autóval kell elképzelni,szóval nem úgy mint egy 540i-vel. ) , és "gyilkoltam" rendesen.Én 10.000renként cseréltem benne olajat, egy ilyen periódus alatt kb. egyszer töltöttem rá kb mindig egy decit.
És akkor itt jön a másik oldala az éremnek. :)
Én ezt a kisautót imádtam, de az idő múlásával egyre jobban elegem lett belőle. Amolyan se veled se nélküled kapcsolattá alakult a dolog, az eszem azt diktálta hogy ne cseréljem le, ennél tökéletesebb autóm sose lesz, de a szívem egy komfortosabb autóra vágyott.
Tényleg csak annak tudom ajánlani akinek arra kell egy autó hogy elvigye A-ból B-be, mindegy hogy milyen körülmények között, aki vezetési élményt és komfortot keres,annak nem ajánlom!
Hihetetlenül utáltam amikor nyáron kb 100 fokra melegedett és kb. fél másodperc alatt átizzadtam a pólómat a viaszvászon ülésekben! :)
Persztizs, 0000 , NULLA! Ha az utcánkba szeretnék bekanyarodni a főútról ,
szinte állóra kell fékezni a kocsit az utca minősége miatt, már teljesen megszoktam hogy 7 napból 9szer dudálnak le, ha kicsit nyűgösebb voltam mindig kihadonásztam a kb. 3 kilós kormányzárral. :))
Amióta ezt egy fekete Borával teszem, valahogy mindig elviseli a mögöttem jövő, pffff,pszichológia...
Az eladás is egy érdekes sztori volt, már megfogant a fejemben hogy 2 hónap múlva meghírdetem, amikor a pékségnél odajött hozzám egy idős bácsi.
Kérdezgetett, hogy nem -e adom el neki,megadtam a számom, hogy érdeklődjön egy 2 hónap múlva.
5 perc múlva felhívott, hogy neki most kell, én meg oda adtam, az általam kitalált árból nem alkudott egy centet sem,összeségében, még így is jól járt vele.
Az osztályzás nálam egy érdekes dolog, mert imádtam hogy ilyen jó állapotban van és megbízható, de utáltam hogy ennyire zajos, fapados.
Azért egy kicsit hiányzik. :)
- 2 év után elkezdett csöpögni a vízpumpa, azt hiszem ezt egy 20 éves autónak annyira nem rónnám fel. :) - - Pár ezerért megvettem a gyárit és kicseréltem.
Saját magam,ha valami 2 emberes munka volt vele akkor fater segített.
Fenntartási költség | (10) | Évjárat | 1994 |
Teljesítmény | (4) | Km vásárláskor | 62000 |
Előző autója? | Golf 1.8 Gt | Következő autója? | Bora 1.4i 16V |
Verdikt | (8.3/10) |
![](https://indexadhu.hit.gemius.pl/redot.gif?id=.F6V77.CUXd7e6SwcJgR4tWZDtwZl4NSsiZfOcIf2EX.Y7&stparam=ocfrinqqgg&fastid=egmxhxafaouzbflkgvniggjpntkw&nc=0)