Autók » Suzuki » Swift (1989-2003)

Swift 1,3 GLX cool

A családi kislimuzin.

A mondókámat azzal kezdem hogy az els? swiftem egy 1,6 16szelepes 97-es évjáratú sedan volt,amit nagyon szerettem mert iszonyatosan gyorsult lealázva egyszer kétszer nagyarcú német autósokat(pl 1,6 astrákat,bmw-ket de még az 1,8 turbótlan audikat is):)A fogyasztása városi használat mellett 7,5 liter volt.Ez az autó egy balesetben csúnyán összetört de nem javíthatatlanul.Pedig 60-nal rongyoltam bele egy szembeforuló ladába.Az ajtókat er?lködés nélkül nyitottuk ki és csak bordatörésem volt(a biztonsági öv törte el).Az autót eladtam törötten mert nekem nem volt lelkier?m hogy mégegyszer vezessem.Szomorú voltam nagyon miatta.A második swiftet rá 5 hónapra vettem meg egy 1,3 16V személyébe amit az eladó rettenetesen dícsért a pörg?s motorja és jó gyorsulása na és kedvez? fogyasztása miatt.A fogyasztásával bajom nincs mert 6,5-b?l kijövök vele csak a motorja valahogy nem üti az elvárt szintet!Az 1,6-os "csak" 8 pacival teljesített többet mégis legalább 20 nak érzem a különbséget!Ezzel már nem vagyok olyan magabiztos az el?bb említett típusoknál.Amúgy strapabíró egy szerkezet.Régen suzuki kereskedésben és szervízben is dolgoztam de nagy hibákkal soha nem találkoztam ezért is vettem nyugott szívvel suzut,és újra suzut.A rugózását nem szeretem mert az ül?gumókat rugdossa rossz utakon,meg a müszerfalat rázza kegyetlenül.Utószóként csak annyit,szerintem nem rossz vétel mert utána már csak olaj kell bele 15ekm-ként és a világból kiszalad.

- Jobb els? kerékcsapágy most lesz cserélve ezért árat még nem tudok írni,de ez nem a típus hibája hanem egy gyors kanyarvételnél közelebb jött a padka mint szerettem volna:).
- A bal hátsó ajtónál megtört az elektromos ablakemel? vezetéke ezt magam javítottam(nagyon elrontani nem lehet szerintem egy forrasztást:))

Csak olajcseréhez vittem eddig egy cimborához 2x na meg majd most a csapággyal.

Fenntartási költség (9) Évjárat 2003
Előző autója? 1,6 16V Következő autója? Talán egy új swift majd vagy 5 év múlva
Verdikt (7.4/10)

Suzuki Swift 1989 (1992 - 1995)