Autók » Suzuki » Swift (1989-2003)

Swift 1.3 GLX

A balkáni SAMURAI

2-es szamu "munkaauto"-kent kerult a csaladba, 4 evesen 57.000 (?) kilometer futasteljesitmennyel.
A kivalasztasanal ket jelentos szempont jatszott szerepet: 1. Minden korulmenyek kozott megbizhato - balkani kozlekedesi celokra alkalmas eszkoz legyen. 2. Legyen szereny kullemu - Ne keltse fel az egyes balkani orszagokban kulonosen kozkedvelt sport - "a masok autojaval valo kozlekedes" - "jeles" muveloinek figyelmet.
Eddigi tapasztalataim alapjan, tovabba az eddig zomeben a Balkanon problema mentesen megtett 100.000 kilometer utan, le kell szogeznem, hogy "Suuzi" a tartos tesztet csont nelkul abszolvalta. (mindossze egy kuplung bowden szakadassal!!!)
Ha volt is bizonyos prekoncepciom a modelt illetoen, ez mara mar a multe, ilyen megbizhato, relative igenytelen - torodest nem igenylo, megis minden korulmenyek kozott halas autom meg nem volt.
Miota kezdtem megkedvelni Suuzi-t a csaladi 1-s szamu, 4 eves nemet technika a garazsban porosodik.

Amire erdemes odafigyelni: Rendszeres olaj es szuro csere 15.000 km-enkent - a motor meghalalja,
("Suuzi" egyebkent inyenc:tapasztalataim szerint motorolajbol kamazza a Castrol SYNTEC 5-50w-t - ezt a torodest hosszu tavu utazas eseten (100-120km/h atlaggal) 4.8 literes fogyasztassal jutalmazza.
Negativ tapasztalatok:1. A hatso ajto nyilaszszoge csak kifinomult tornasz mutatvanyok elsajatitasa utan (lapjaval valo beszuszakolodas) teszi lehetove a jarmu hatso fedelzetere torteno bedokkolast.
2. Eleinte zavart a muszerfal zorgese, de mar megszoktam, ugyis csak akkor zorog amikor ithon hasznalom, ugyanis a balkani utak,(pl. Bosznia Herczegovina utjainak) minosege a Magyar utjainkhoz merten az utobbi idoben kezd jelentosen jobba valni, en pedig zomeben kinn vezetek.

- Kuplung bowden szakadas
- Jobb oldali feltengely csuklo
- egyebkent csak a szokasos kopo alkatreszek

Bacsbokod, privat autoszerelo mester - lelkiismeretes munka - korrekt arszabas

Fenntartási költség (10) Évjárat 1999
Előző autója? VW GOLF 1.6 16V Következő autója? UJ Honda CIVIC
Verdikt (8.3/10)

Suzuki Swift 1989 (1992 - 1995)