Wagon r+ Splash rövid összehasonlítás.
Wagon r+ van ezt a kocsi amiről írok kölcsön autó vélemény amit írok Budapest Balatoni próbaút ihlette megpróbálom röviden összehasonlítani a két típust.
Kívülről sokkal szebb és modernebb mint a wagon r+ beülve vezetőülésbe tágasabbnak tűnik nincs akkor fejtér de mintha szélesebb lenne nagyon tetszik a kézre álló váltókar és ez sokkal finomabban jár.
Hátul viszont mintha keskenyebb volna de szerintem a lábtér mintha több lenne.
Az ülések kényelmesebbek és oldaltartása is van igaz nem sok.
Másik ami tetszik a kilométeróra és ami nem az a fordulatszámmérő rossz helyre tették jobb lenne ha kilométeróra köré tett ledek mutatnák a fordulatszámot.
A kilátás előre sokkal jobb hátul sokat takarnak ki a tetőoszlopok viszont jobban látszik a felettem lévő jelzőlámpa nem takarja ki annyira a kocsi teteje.
Futóműve sokat fejlődött az előző típushoz képest nem pattog az úthibákon sokkal komfortosabb de mintha egy kicsit jobban dőlne a felépítmény és ez a típus is szélérzékeny igaz nem annyira ezt autópályázásnál lehet inkább észrevenni.
A motor 76 lovas wagon r+ képest pörgősebb darab valamivel jobban húz valamivel gyorsabban merek vele menni az autópályán igaz ha ez is 4 személlyel van terhelve ezt is nagyon visszafogja.
A fogyasztás wagon r+ nál egy korábbi autópályás balatoni út során kb 7 liter volt ennél 6.5 liter ezt az út végén teletankoláskor mértem hiába ez sokkal aerodinamikusabb járgány.
És a negatívumok:
A csomagtartója kicsi nagyon kicsi (igaz a wagon r+ is kicsi de nem annyira) viszont ha felhajtunk a csomagtartóban egy határolólapot találunk alatta egy műanyag tartót oda is pakolhatunk kissebb tárgyakat.
Ezen a típuson ha lehajtjuk a hátsó üléseket akkor sík rakteret kapunk de nincs akkora helyünk mint a wagon r+ ban úgy értem a csomagtérajtó is kissebb nem férnek be akkora és olyan magasságú szélességű tárgyak mint az előző típusba a wagon r+ szállítottam már kétfiókos íróasztalt is de ide az már nem férne be.
Mindent egybevetve ez már sokkal kevésbé praktikus járgány igaz sokkal szebb az előbbinél de engem az autók kinézete nem foglalkoztat.
Én nem cserélném le erre az autóra a kocsimat szerintem Swift második vagy harmadik változatát érdemes inkább megvenni mert azok sokkal jobb kisautók.
- Semmi meghibásodásról nem tudok.
Fenntartási költség | (8) | Évjárat | 2009 |
Előző autója? | wagon r+ | Következő autója? | Talán swift 2 |