Valódi ítélet
No de most tényleg, hogyan vásárolta az ítélkezők egy része az autót? Lehetett ezt neten rendelni? Esetleg fénykép alapján? Ott nagyobbnak tűnt? Az 1.0 a videon jobban ment? Mert olvasva a verdikteket nekem bizony úgy tűnik, sokan a szalon környékén sem jártak, amikor állítólag megvették. Egy-két irományból pontosan levehető, hogy az elkövetője maximum az utcán látta ezt a hazai kis vasat. Soha nem birtokolta, de arra sem vette a fáradtságot, hogy kipróbálja.
Az 1.0 és az 1.2 között azért egy alaposabb próbaút elég jól mutatta a különbséget. Tény, hogy kellett egy kis rámenősség, hogy a próbaút ne az első sarokig tartson. Ugyanakkor nem az autót kéne hibáztatni a nem eléggé körültekintő döntések miatt. No és akkor elérkeztünk a csomagtartóhoz: kicsi, tényleg. Szerintem senki nem tagadta le, mindenki a saját szemével láthatta. Akinek meg nem elég az miért ezt vette? Ez egy jópofa, vagány, városi mini, amivel nyugodtan ki lehet merészkedni a városból is. A régi Suzukiból átülők csalódottak a fogyasztása miatt. Azt gondolom csak a súlyadatokat kellene megnézni, meg persze azt, hogy a Splah egy "kicsit" magasabb, és akkor még az euro4 normáról nem is értekeztünk. Egyébként kis odafigyeléssel elgurul hat literes átlaggal, de szembe szélben egy literrel többet kér. Most pedig jöjjön a hibalista; az óra tényleg késik, és kéthetente előre kell pöckölni két-három percet, ajjaj. Ezen kívül a hat és fél év használat alatt elfogyasztott két fényszóróizzót, valamint egy garnitúra első fékbetétet, plusz a kötelező szervizek. Amennyiben a következő 74000 km-t is hasonlóan teljesíti, még jobban meg leszek elégedve, már csak az a kérdés, hogy lehet e még akkor népítéletet írni.
- Két fényszóró izzó.
Fenntartási költség | (10) | Évjárat | 2008 |