Tökéletes kis dízel!
Komolyan tetszik a kis autó. Családi megmentőnek szántuk 3 fő részére, mivel csak tizen éves autóink voltak eddig, amikre állandóan költeni kellett.
Eddig nagyon bevált a szinte étvágytalan nem feltétlenül kis kocsi. Számomra a mai napig meglepő, hogy mennyire jól el lehet benne férni, még a 192cm-es öcsém is beül maga mögé és nem esik le a hátsó ülésről. Az egyik barátom pedig egyszerűen el volt képedve, hogy nem verte az anyós ülésnél a tetőbe a fejét pedig 205cm és 150kg emberke.
A csomagtartó tényleg egy vicc de még nem volt olyan bevásárlás, ami nem fért volna el benne, a padló alatt lévő kivehető, mosható műanyagtároló pedig igazi áldás minden folyékony dolog szállítására. Az ülőlapok egy gombnyomással vízszintesbe hajlanak és mindent elnyel a kocsi.
A fogyasztás eddig 5,2 átlagban végig klímával pályán és városban. A kocsit a motor dinamikusan mozgatja, ezzel a dízel erőforásal tökéletes választás. A 6. sebesség nagyon hiányzik, mert 3000-nél már 130-al pörög de a fogyasztásban nagyon nem vesszük észre. Hajtós 160-as pálya tempónál 6,2 volt a pillanatnyi fogyasztás klímával, amit hosszú távon lehet tartani.
Teljesen elégedett vagyok a kocsival, aki tud belőle sokat alkudni és szereti a dízelt mindenképpen ezzel a motorral vegye a Splasht!
- Öntöttem bele 5dl olajat, mert elette 4000km alatt, amúgy semmi.
Fenntartási költség | (10) | Évjárat | 2008 |
Előző autója? | golf 2 | Következő autója? | Grand Vitara |