Kényelmes és fürge!
Tudtam, hogy mit várhatok el ennyi pénzért, és nem csalódtam! A be és kiszállás nagyon jó, a magas üléspozíció és ajtó miatt. (186 cm. magas vagyok.) Mivel leggyakrabban egy, max két embert kell vinnie, kényelmes. A műszerfal jól áttekinthető, a kezelőszervek jó helyen vannak, minden könnyen elérhető. Az egyetlen kivétel a belső visszapillantó, ami szerintem egyenesen életveszélyes! Egy jobb kanyarnál eltakarja a járdáról lelépőket, akár egy kerékpáros is elfér a holtterében! Ezt mindenképpen átalakíttatom, mielőtt baj lenne belőle. A hátsó üléseken csak rövid lábú felnőttek, vagy gyerekek férnek el, de nekem ennyi bőven elég. A csomagtartóban elfér egy közepes vásárlás összes táskája, ha több kellene nagyobb autót veszek. :-) A trükk a magas szatyrok használata, a csomagtartó formája miatt. Mivel még bejáratós a kicsike, nem hajtottam meg nagyon, de városi forgalomban jól gyorsul, az M0-son sem volt lomha, és úgy néz ki, elég erő van benne. Ami szokatlan, az a kocsi hasmagassága, amivel művészet nem felakadni a fekvőrendőrökön. Eddig nem bántam meg, remélem legalább annyira megbízható lesz, mint az előző Suzukim!
Két hónap után a szomorú tapasztalat, hogy a fogyasztása megugrott 1 literrel. Vagy a benyával van baj, vagy valami motor gond.:-( Csak városi forgalomban szerintem sok a 7.5 l. Sajnos mástól is hallottam ilyet.
Néhány tankolás után rájöttem a túlfogyasztás okára. A megoldás: Ne tankoljunk a madaras diszkont kútjainál!
A belső visszapillantót nem bírtam tovább elviselni, elegem lett a majdnem fellökött gyalogosok és kerékpárosok teljesen jogos háborgásából. Leszereltem az eredetit és a szélvédőre ragasztottam egy SX4 belső visszapillantóját. Így lényegesen jobb a helyzet, bár a teljes megoldás egy márkaidegen alkatrész lett volna.
- Még semmi!
Fenntartási költség | (10) | Évjárat | 2008 |