Autók » Suzuki » Splash (2008)

Splash 1,2 GLX AC

Kék kis nagy

Sajnos elérkezett az idő, hogy fájó szívvel megváljak szeretett Vectrámtól. Öreg volt, sokat evett, már többet kellett volna rá költeni, mint amennyit ért. Igazából elkezdtem keresni a nekem megfelelő autót, elsősorban használtban gondolkoztam. Azt, hogy Splash -t vegyek még álmomban sem gondoltam. A szempontjaim a következők voltak: el kell adnom a Vectrát, az új autó megbízható legyen, keveset egyen mert munkába járáshoz kell elsősorban, legyen némi csomagtere, megbízható és kicsi szervíz igényű legyen. Némi tanácstalan nézelődés után tök véletlenül bementem a Szabó Suzukihoz. Néztem használt Ignist, de féltem hogy sokat fog enni, aztán úgy gondoltam, hogy kiszámoltatok egy Swift -et. Már majdnem bele is mentem, mikor a látóterembe került a Splash. (Igazából a szüleim is autót akartak cserélni, és nekik ajánlották.) Megnéztem kívül, belül, majd a kereskedő felajánlott egy próbautat. És itt dőlt el minden. Elsőre nagyon megtetszett, és gondoltam egy bátrat, megvettem. És szerencsére eddig nem bántam meg. Gyakorlatilag minden nap járok vele dolgozni, vele megyek ki ügyfelekhez, de volt már vele több száz km autópálya is. A fogyasztása fenomenális: 5.1 vegyes használatban, jellemzően 1 személy, kevés csomag, légkondi. Viszont mentünk már vele 4 személy + csomagok + légkondival, és így sem ment 5.5 fölé. A motorerő elég, sőt teljesen rendben van. Igaz a Vectra 2 L -es motorja nyomatékosabb volt, de meg lehet szokni, hogy kicsit jobban kell pörgetni. A kormányzás parádés, mint egy gokart. A váltó picit akadós, viszont nagyon jó helyzetben van. A műszerfal eleinte szokatlan volt, de most már nem tudnám másképp elképzelni. A kezelőszervek jók, könnyen elérhetőek. A kényelem is jó, viszont a középkonzol picit nyomja a lábam. A csomagtartó nem is olyan kicsi, főleg ha ledöntöm a hátsó ülést. A futómű jól dolgozik, meglepően jó a menetstabilitás, viszont egy picit zajos. Összeségében nagyon jó, élvezetes vezetni, és belülről hatalmasnak tűnik. És nem csak tűnik, az is. Nem vagyok kis darab, de tökéletesen elférek, és mögém is kényelmesen be tudnak ülni. Olyan nagy autós élmény. Szóval egyenlőre nagyon meg vagyok elégedve, azt kaptam amit szerettem volna.

- Semmi hiba.

Szabó Suzuki.

Fenntartási költség (10) Évjárat 2008
Előző autója? Vectra A 2.0 Következő autója?
Verdikt (8.5/10)

Suzuki Splash 2008 (2008)