Én kicsi pónim :)
Valamivel több, mint 8000 km- rel vettük idős rokonoktól. Második autónak használom, ezzel viszem a gyerekeket oviba városon belül, ill. egy héten egy-két alkalommal a közeli nagyvárosba megyünk vele. A fogyasztása nagyon rendben van, 5,4 az átlag, és ebben sok a városi menet. Sajnos nincs benne klíma, ami nagyon hiányzik a nyári hőségben. A mindennapokban a csomagtartó mérete elég (pont elfér két rekesz egymás mellett), de pl. ha nyáron szeretnék a két gyerekkel elmenni a nagyszülőkhöz, akkor nem férnek el a csomagok, pedig még az anyósülést is telepakolom. :) Egyszer rákényszerültünk, hogy a férjemmel kiegészülve négyen menjünk vele pár száz kilométert rokonlátogatásra; kész gyötrelem volt, alig húzott az autó a megszokotthoz képest, megugrott a fogyasztás, ráadásul a 185 cm magas férjem sehogysem tudta beállítani a vezetőülést és a kormányt úgy, hogy kényelmes legyen neki. A vezetőülés édesanyám Yarisa után kényelmetlen, viszont mivel alacsony vagyok, élvezem, hogy ebben az autóban magasan ülhetek. A belső tér anyagai nem túl jó minőségűek; ahol a gyerekek ki-beszállnak, könnyen karcolódik az ajtó műanyagborítása. A váltó jó helyen van, könnyen jár, kivéve a hátramenetet, mert azt nem veszi be könnyen. A fékek csikorognak; ezt megnézettem a szerelővel, de azt mondta, hogy semmi baja, a fékpofák sem koptak el, ez ilyen sajnos.
Motorikusan jó, de nem egy vad musztáng, meggondolom vele az előzéseket. (Persze két kisgyerekkel a hátam mögött amúgy is inkább nyugodtan vezetek, mint dinamikusan :) )
Összességében vegyes a kép, hiszen egyrészt hiányzik a klíma, lehetne nagyobb a csomagtartó, és lehetne kicsit igényesebb a belső tere, ugyanakkor egy alacsony fenntartású, hibátlan autó, amit második autóként - és szigorúan csak két gyerekkel -, de jól ki tudunk használni.
- Eddig semmi nem romlott el, gyakorlatilag csak olajat cseréltettem benne.
Nem szakszervízbe, mert már nem garanciális.
Fenntartási költség | (10) | Évjárat | 2009 |
Előző autója? | – | Következő autója? | – |