"CSOBI" - a drágaságom!
Hol is kezdjem? Egyszerüen imádom! Azt hiszem mindig is ilyen vagy hasonló autóra vágytam.Volt nagyobb és "márkásabb" autóm is előtte,de mindegyikben pont azt hiányoltam,ami a Splashben megvan.Mindegyik belülről sivár, unalmas,színtelen,fekete belsejü volt.És ekkor jön a Splash.Bár elárulom,én Csobinak hívom,mert annyira megtetszett és megérintett,hogy nevet is adtam neki.Sokaknak csak egy tonna vas,de nekem sokkal több és személyesebb.Szóval visszatérve a belsejére,hát igen,így kell kinéznie egy autónak belülről.Vidám,kedves,jópofa, szinte megérinti az embert.Már akkor jókedvem lesz,mikor megyek feléje és ez csak fokozódik,ha beleülök.Jóérzés beleülni, menni vele.Sokan megnéznek közlekedés közben és mosolyt csal az arcukra.Már megérte.
Kényelmes az ülése és állítható.Ugyanúgy ,mint a kormánya is.Az extrákat most nem sorolnám fel,hiszen túl sokáig tartana.Inkább elmondom-leírom azt,ami nincs benne: és ez a menetstabilizáló.Minden más megtalálható benne.A zene is jól szól,aminek külön örülök.Este isteni a műszerfalvilágítása,gyönyörű és érdekes piros,melynek fényerőssége állítható.A hátsó ülése ledönthető és síkba kerül a csomagtartóval,így nagy hely marad a pakolásra.Nagyon kényelmes a sebváltó helyzete és kezelése.Egyszerüen imádom.
Ami meglepő számomra,hogy az Ignis után milyen kényelmesen vezethető,jól tartanak az első ülései és milyen stabil az úton.Tökéletes kis járműnek tartom.A fejemhez lehet vágni,hogy elfogult vagyok vele szemben,de ki kell egyet próbálni és szerintem másoknak is hasonló lesz a véleménye.Én nagyon megszerettem,bár első pillanattól kezdve tetszett!
A fogyasztásáról pár szót. 1000 kilómétert mentem vele,nagyjából fele-fele/városban és azon kívül/ arányban. Az ezer kilóméterből kb. 700 km-t.klímával közlekedtem.Így a fogyasztásom/vegyes/ 5.6 literre jött ki.Ennél még csak jobb lehet az első ezer km-es szervíz és olajcsere után.Nagyon megvagyok elégedve vele.Az Ignis fogyasztása,vegyesen: 7 - 7,5 liter volt. A Csobi fogyasztását nehéz lesz túlszárnyalni,főleg úgy,hogy ennyire tetszetős,formás,aranyos kisautót kevesen készítenek.Tettem rá könnyűfelniket,hát mit mondjak,még gyönyörűbb lett.Hozzá hasonló autó csak egy van,ami majdnem ennyire tetszik,az pedig a Fiat Panda.Mindenképp meg kell említenem,hogy sok helyen nézegettem a Splash-eket,de olyan "kiszolgálásban",figyelmességgel és szakértelemmel sehol nem találkoztam,mint a Szigetvári Autóházban.Maximálisan tudom ajánlani mindenkinek,aki szereti és elvárja,hogy potenciális vevőként bánjanak vele.
Nem tudom,hogy még hányan vesznek "Csobit",de azt tudom,hogy nekem örömet,boldogságot okozott és könnyeket csal a szemembe.Jó választás volt részemről,végre egyszer már én is jól döntöttem.Ezt kívánom másoknak is.
Jó utat és balesetmentes közlekedést kívánok Mindenkinek !
Sziasztok!
- Minden rendben működik.
Szigetvári Autóház.
Fenntartási költség | (10) | Évjárat | 2008 |
Előző autója? | Ignis | Következő autója? | Suzuki/de a "Csobi" még sokáig marad/. |
Verdikt | (8.7/10) |