Csalódás
Megvettem életem utolsó Suzukiját, az első egy Swift volt 9 éves most 261000 km-nél jár és még jó, a következő Wagon+R az már nem sikerült olyan jól és Splashre cseréltem áprilisban.
Most 40000 km-nél járok, de ez nem jött be még annyira sem mint a Wagon+R.Második autónak vettük,majd első lett, de az olcsó autó jellegzeteségeit nem nélkülözni.A műszerfal nyekereg,a fék 30000km körül elkezdett csikorogni a fogyasztásmérő 3-4 dl kevesebbet mutat pedig vagy 4 benzinkutat kipróbáltam.Az első ajtót állítatni kellett , mert igen csak lógott az ablakmosóban nem volt csak egy ujnyi folyadék átadáskor, azt hittem, hogy nem jó a rendszer mikor először használtam, de egy ismerős pótolta.A légkondi kettesig nem terheli számttevően a motort de ez felett igen csak fékezi, emelkedőn komolyabb előzésnél jobb kikapcsolni.A fordulatszámmérőt állithatóra kellett volna készíteni, mert nem jól látni.A nagyra nőtt műszerfalat a mai napig nem tudtam megszokni,az irányjelző hangja is elég fura,
a fogyasztás meg nem hozza a gyári értéket, de lehet a szélesebb gumik miatt van.Az egy literes motor sötétben is jól lát, mert az emelkedőt azonnal észreveszi és sokszor vissza kell ez miatt váltani ami a Swiftnél nem volt.Nyáron kétszer eljátszotta, hogy nem indult inditózásra csak a bendix kattogott, de a szerelő nem talált semmit, azóta tartok tőle,hogy egyszer megadja magát valami lehetetlen helyen.A csomagtartó nagyon kicsi a burkolata alatt levő babafürdetőkádszerű műanyag felé terjeszkedhetett volna.A fényezés a bal első lámpánál meg van folyva ezt két nap múlva vettem észre azóta mindig láttom ezt a hibát.A kipufogódob hegesztése már új korábban enyhén rozsdásodott állitólag ez probléma, de a Swiftnél ez öt évesen volt.A kilátás előre jó, de hátra felé pocsék, kicsi az ablak, széles a C oszlop.Az ajón levő kétszínű műanyagboritás közelről bóvli hatású az egész beltér olyan túl egyszerű, jobb lett volna némi textilt bevarni.Az Mp 3-as jól szól,bár észre vettem bizonyos lemezeket, ha gyorsan írom hibásnak látja, de a HI-FI simán lejátsza.Az olajat nem eszi a váltója jó egy kis idő után meg lehet szokni a távirányitó az már jobban sikerült.Még egy kicsit hajtom, hogy ne érezem meg az értékvesztését annyira aztán csere, már most figyelem a szóba jöhető autókat.A többi tapasztalataimról még írok .
- semmi
Fenntartási költség | (6) | Évjárat | 2008 |