Autók » Suzuki » Splash (2008)

Splash 1.2 GLX

Anti benzinista

Némi szkepticizmussal fogadtam a kisautót, de gyakorlatilag a kívülről kicsit Nissan Note-os, Renault Modus-os külső egy nagyon kényelmes első két üléspozíciót takar. Kényelmes ki-beszállással. Benn ülve, vezetve egy kicsit Wagon R+ hoz tudnám hasonlítani az üléspozíció és a kilátás miatt, de ezzel vége is a hasonlóságnak, mert egy nagyon dizájnos, szép - igaz műanyag - belsővel találtam magamat szembe.
A műszerfal elrendezése kicsit szokatlan, de minden megtalálható rajta ami szem-szájnak ingere.
Sajnos egy grandiózus hibát elkövetett a Szuzuki és ezt többen le is írták már, csak megerősíteni tudom: A belső visszapillantó tükör túl nagy felületet takar ki és pont a legrosszabb részen a látótérből. El is gondolkodtam rajta, hogy SPLASH-esek! FORDULJUNK A GYÁRHOZ, JAVÍTSA KI VISSZAHÍVÁSSAL A HIBÁT, HISZEN EZ BALESETVESZÉLYT HORDOZ MAGÁBAN!
A hátsó ülések kényelméről nem beszélnék egyrészt azért mert nincs tapasztalatom, másrészt azért mert ahogyan én szeretem használni gyerekeknek való hely marad hátul.
A csomagtérre megint kár a szót vesztegetni, de aki ezt a kocsit veszi az vásárláskor is tudja hogy mit fog venni, másrészről kicsit sajnálom, hogy a Szuzuki a kisautó kategóriában még mindig nem gondolt egy kissé tágasabb csomagtérre.

A MOTOR!!!:
Emberek! Még ilyen autót nem láttam! Nekem bőséggel elég volt a 2-3 ezres fordulat ezen a 250 km.-en - igaz még nem kellett előzzek - a forgalomnak köszönhetően, viszont a tankolásig megtett 247 km-re (amiből összesen 130 km volt csak tipikus országúti, a többi 10 km-es vagy az alatti!) majdnem sikerült 11 litert tankolni! Számolja ki mindenki hogy az mennyi! És még nyers a motor! (?)
Azt gondolom minden tekintetben ez az eddigi legjobb Szuzukink!

- A hátsó ablaktörlő szériahibája nálunk is jelentkezett. Középen nem töröl.

Még sehová.

Fenntartási költség (9) Évjárat 2009
Előző autója? G Astra Következő autója? SX4 Sedan
Verdikt (8.3/10)

Suzuki Splash 2008 (2008)