Autók » Suzuki » Splash (2008)

Splash 1.0

Alaposan melléfogtam

Beülve megrökönyödéssel tapasztaltam, hogy se a kormány, se az ülés nem állítható. Egy 190 cm es embernek mint én is megdöbbenten rövid a lábtér. Mivel a kocsiban 0 km volt, elszomorított, hogy már a utcára való kiállásnál éreztem, hogy a kasztni nagyon gyenge, és már nyöszörögnek az alkatrészek. Nagyon magasan fog a kuplungja, sokszor lefulladtam, a gyorsulása a beharangozott 65 pacihoz képest egy nagy semmi. 55 S Puntók Ducatók, Partnerek alaposan leszopattak. Egyszerüen nem érezni benne az erőt, viszont ehez képest a fogyasztása űbermagas. Nem hittem el, hogy az első tele tankkal kevés km-t mentem, és kíméltem a gépet mert még "bejáratós" volt 7-8 l/ 100 km. Méghogy a Suzukik keveset fogyasztanak! Mégha menne akkor jó lenne de nem megy. A gyári "HI-FI" az egyszerüen siralmas és szánnivaló szar. Nem is értem.
Szentendrén lakom, befele a 11-es úton a körforgalomba megszoktam hogy a corsát alaposan be lehet oda tenni mindenféle csúszás meg nyikorgás nélkül. Aznap elfelejtettem, hogy a splash-el vagyok.Majdnem infarktust kaptam miközben próbálltam visszanyerni felette az uralmat. Egy gyenge fostalicska. Innentől kezdve összevesztünk. Nem nagyon érdekelt, nem is vigyáztam rá úgy igazán, használltam, mert a kocsi van értem. Meg is mutatta, hogy milyen hibái vannak: visítozó ékszíj, tejfölösdoboz sorjás m?anyagok, lehulló és vetemed? gumitömítések, szöszösöd? ülések, csörg?-zörg? bels? tér, ?berfos futóm?, gyenge fékek, dülöngél? és gyenge, védeni nem képes kasztni. Itt a "népitélet"-ben olyan dolgokat írnak erről a kocsiról mintha ez lenne a legjobb kocsi, amit valaha gyártottak, és hogy hogyan oldották meg házilag a gyári hiányosságokat. ( satuba rakják a fejtámlát, ilyen felni-olyan felni, szélárnyékban autózás, hogy kevesebbet fogyasszon). Röhögök rajtatok.Legót vettetek vagy autót. Ez nem az az autó, amire az emberek vágynak és nem is annyira olcsó.
Amennyibe ez a kocsi kerül újonnan, azért a 2400000 forintért már lehet jobbat is kapni.

- mp3-as cd elromlott nem vette be a lemezt (csere),klima hűtő csere.

szuzuki géro

Fenntartási költség (4) Évjárat 2008
Előző autója? fiat punto Következő autója? nem tudom
Verdikt (3.1/10)

Suzuki Splash 2008 (2008)