Autók » Suzuki » Splash (2008)

Splash 1.2 GS

A Tuti

Hitelből visszavett kocsit sikerült szereznem. Nagyon olcsón jutottam hozzá, talán éppen ezért, de vártam, hogy ezt-azt cserélni kell rajta. De amikor a barátom átvizsgálta, kiderült, hogy még egy csavart sem kell meghúzni, annyira egyben van a járgány.
Minden benne van, ami egy autóban kell, a motorja hihetetlenül jól eltalált, nagyon pörgős, de ha nyugisan vezetek, akkor kellemesen gurul. Nekem a fogyasztása még soha nem ment 7 liter fölé - benzinkút adata - pedig párszor már odaléptem neki.
Tetszik a műszarfal, szerintem remekül eltalálták. Az anyagokról nem süt a gagyi, hanem kellemes tapintású műanyag, és okosan megválasztott kárpit.
A futóműve jól bírja a magyar utakat, de a magassága miatt autópályán néha megbillen - persze ez nem vészes, és valaki említette, hogy az úton alig tudja tartani, úgy libeg a kocsi... Szerintem ez nem igaz! 160-180-nál érzem néha a billenést, amikor egy kamion szélárnyékából előjövök. És ennyi!
Az itteni vélemények alapján vásárlás után az egész kocsit átmozgattam, amit lehet, megrángattam. Az eredmény az volt, hogy nem zörög az ablak, nem kopog semmi, amit elértem, nem zúg semmi kiálló alkatrész. A motor nagyon csendes, de ha valakit netán zavar - ilyet is írtak már ide, az hallgasson zenét vezetés közben, és meg van oldva a problémája.
A csomagtér nekem elég, nem viszek egyszerre öt személyt, és kéthavi nagybevásárolt csomagokat :) A klíma jól eltalált, bár ezres motornál biztosan kellemetlenül levesz a teljesítményből. Nekem még sosem okozott gondot, ha klíma mellett előztem.

A kocsiról az a véleményem, hogy egy rendben összeszerelt autó, ami bármikor elvisz, ahová csak akarod. Csak javasolni tudom a megvételét mindenkinek - persze érdemes valami akciót várni, mert sokat lehet így spórolni. Mert aki van olyan sötét, hogy teljes áron veszi meg, itt meg sír, hogy ennyiért "kocsit" is kapott volna, azt csak sajnálni tudom :)

- Egy izzót kellett kicserélnem.

Csak a barátomhoz.

Fenntartási költség (10) Évjárat 2008
Előző autója? 3-as Golf Következő autója? 6-os Golf
Verdikt (8.8/10)

Suzuki Splash 2008 (2008)