A nagy szerelem és nagy csalódás
Jelenleg 2800km van benne, a feleségem részére vásároltuk második autóként. A forma és nagyság ideális női autót takar. Jól körbelátható, viszonylag tágas, könnyen parkolható. Amiért nagy csalódás számomra az a teljesítmény. A 1.2-es motor 3000-es fordulaton kezd dolgozni az alatt erőtlen. A fogyasztás vegyes haszálat mellett sem megy 7.1 l alá (légkondival) pedig a feleségem nem egy versenyző tipus. Én ezt annak tudom be, hogy valami oknál fogva a hütő ventilátor 6-8 másodpercenként bekapcsol (ez nem tulzás) és az alapjárati fordulatszámot megemeli 1200f/perc-re ez folyamatosan rángatja az autót. Többen írták ,hogy a váltó akadós én ezt kiegészítem azzal, hogy hangos is. 100km/h felett autópályán nagy az út és szélzaj. Vételnél rakattunk bele riasztót és váltózárat is pluszba (100000ft). Bár ne tettük volna. A riasztó rendszeresen beriaszt ha elmegy mellette egy másik autó. Szervízben többszöri hangolással sem sikerült beálítani, a feleségem már ki akarja vetetni. A váltózárat úgy szerelték be, hogy az anyós ülésen ülő térdébe beleál a reteszelő zárszerkezet. A müszerek pontatlanok mind az úthossz mérés mind a tényleges fogyasztás tekinttében. Az óra hetente 5 percet késik mindig utánna kell állítani, ez egyszerüen felfoghatatlan. Összességében csalódott vagyok nem azt kaptun amit ígértek igy utólag látva a 2.860.000ft+100.000 forintos listaár egyszerűen nevetséges még akkor is ha ténylegesen 2.450.000ft-ért hoztuk el. A reális ár fúlos verziónál is valahol a 2 millió környékén lenne. Ha valaki szerelmes lett bele javaslom várjon amig kijönnek a konstrukciós betegségek, vagy jelentősen csökken az ár mert ez jelenleg nem reális.
- A már leírtak
Fenntartási költség | (8) | Évjárat | 2008 |