Kék bálna
Vásárlás előtt próbáltuk nagyon jól körbejárni a kérdést, megnéztünk Opelt, Skodát, Fordot, Hondát stb. Sajnos egyik sem nyerte el a tetszésünket annyira, mint ő.
Sem a felszereltségük árérték arányában nem volt megfelelő (fapadosak voltak), sem a kamat nem volt egy vevő csalogató.
Egyáltalán nem bántuk meg!
Hatalmas belső tér, jól variálható, Suzukik között a legnagyobb csomagtartó az 5 ajtós változatban, hihetetlen felszereltség alapárban (ABS, 4 ablakemelő, elektromos tükrök, központizár, 2 légzsák, állítható magasságú vezetőülés stb...) esztétikus műszerfal, ellentétben más hasonló kategóriájú autókkal, amiknek szinte az egész műszerfala dúrva műanyag (lásd Fabia). Fogyaztása nem azt mondom, hogy csúcsszuper, de a megtett 32000 kilométer 90%-át városban tettem bele, ehhez képest szerintem elfogadható a városi 8,5 literes fogyasztás.
Kicsit a teljesítménye alacsony, mármint az 1,3-as, az 1,2 tonna önsúlyhoz képest, de nem okoz nagy gondot.
Sokszor előfordul, hogy utánfutót húzok vele, ami igencsak meg van rakva, de még azt is szó nélkül mozgatja, igaz kicsit más kuplungozás kell hozzá, de ez bármelyik autóra igaz.
Utazás közben 4 felnőttel, tele csomagokkal, 170 km/óra hegynek völgynek folyamatosan 400 km-en át, minden szó és erölködés nélkül (szerintem nem rossz).
Negatívuma, hogy a belső kárpitok az ajtókon bizonyos évszakokban nyöszörögnek, szervízben megnézettem, nem tudtak vele mit tenni. (Azt hiszem elhanyagolható probléma, a "műanyag előnyei").
Továbbá a váltónál, ha egyesből váltok kettesbe, akkor olyan hangot ad, mintha valami szétugrott volna. Ez lehet, hogy az én hibám, mert erősen váltottam vele, most már óvatosabban váltok, és semmi hangja nincs. Egyébként a szervíz azt mondta, hogy bowdenek mozgatják a váltót, és a bowden adja ezt a csattanó hangot.
A lényeg a lényegben, nagyon szeretjük, meg vagyunk vele elégedve.
- Csomagtartó ajtó bal teleszkóp, garban cserélve; motorháztetőn fényezési hiba, egy éves korában jelentkezett, garban újrafényezve.
Suzuki Gusztáv
Fenntartási költség | (9) | Évjárat | 2004 |
Megbízhatóság | (10) | Vezetett km | 32000 |
Előző autója? | Fiesta | Következő autója? | Ugyanez ha lenne, vagy egy kombi verziója |
Verdikt | (8.4/10) |