Autók » Suzuki » Liana (2001-2007)

Liana 1,3 GLX

Hűséges, büszke barátom

Korábban már volt Suzuki gépkocsim 1993-ban vásároltam az elsőt, majd három évvel később a másodikat, eztán váltottam Opelre, ebből is volt kettő, valamennyi gépkocsit újonnan vásároltam.
2004. október 15-én vásároltam hirtelen felindulásból ismét egy Suzuki gépkocsit azonban ekkor már egy más kategóriát a Lianát. A Lianát nagyon gyorsan kellett megvásárolnom, mivel a G Astra megadta magát. A gyors döntést nem bántam meg, szerintem nagyon jó vásárt csináltam, a Liana nem tartozik az igazán közismert és elterjedt gépkocsik közé, pedig kitűnő menettulajdonsággal rendelkezik. Mivel sok időm nem volt a vásárlásra ezért azt kellett vennem ami készleten volt, ez pedig egy 1,3-as Liana GLX típusú, sedán változat. Aki ismeri ezt a típust az tudja, hogy ez egy nagyon ár-érték arányos autó, mivel nagyon jól felszerelt, más típusoknál ezt a felszereltséget nagyon meg kell fizetni. Különösen tetszett, hogy a kocsit CD-rádióval, hat hangszóróval és alufelnivel adták. Mint az előzőekben már leírtam a gépkocsit kb: 10 hónapja használom az eltelt id? alatt 23.000 km-t hajtottam bele kissé sportosan, tehát nem "öreguras " tempóban, azonban bírja a sebességet szereti az autópályát, de az Alpokban sem erőlködött a közel 40 fokos hőmérsékletben.
Az első héten kicsit tartottam a kocsitól a magassága miatt, mivel arra gondoltam, hogy kanyarodás közben nagy sebességnél instabillá válik, de ez elmaradt a gyári gumik jól tapadnak az aszfalthoz. Télen a jeges-havas úton is stabil, nem csúszkál, igaz ekkor acél felnit használok téli gumival.
Amit negatívumként tudok megemlíteni - azt az autót még nem találták ki, melyben én ne találnék hibát - számomra zavaró, hogy a négy elektromos ablakot csak úgy lehet működtetni, ha az indító kulcs a helyén van. A rádió ( CD ) szintén csak akkor működtethető, ha a kulcs a helyén van, azonban nagyon zavar, hogy nyitott bal első mellett folyamatos a csipogó hang, ez gépkocsi takarításkor elviselhetetlen. A külső visszapillantótükrök elektromosan állíthatóak precíz módon, azonban kár volt kispórolni a tükör fűtését.
Egyéb hiányosságot nem tudok felsorolni, tudom ezek sem nagy dolgok, hiszen jártam én Zsigulival sőt még Trabanttal is, de úgy gondolom egy kocsiról csak őszintén szabad nyilatkozni, kár lenne másokat és saját magamat átverni.
Zárszóként a gépkocsit nagyon szeretem, viszonylag olcsó és megbízható, belül nagyon elegáns modern vonalú, a külső megjelenése talán vita tárgyát képezhetnék. Valószínű, hogy a következő kocsim is Suzuki Liana lesz, csak 1,6-os változatban.

- 10 hónapja használom a gépkocsit, 23.000 kilómétert tettem meg, ez idő alatt semmilyen probléma nem jelentkezett. A márkaszervízbe csak a kötelező átvizsgálás miatt kellett megjelennem.

Suzuki Ankers KFT. Békéscsaba. A szerelők munkájával maximális mértékben meg vagyok elégedve. Külön tetszik, hogy a szerelő két munkafolyamat között kezet most, nem koszolja be a kormányt az ülésre védőhuzatot tesz.

Fenntartási költség (10) Évjárat 2004
Előző autója? Astra G. Következő autója? Suzuki Liana 1,6-os
Verdikt (8.6/10)

Suzuki Liana 2001 (2001 - 2007)