Az asszony is szereti
Autóvásárlás előtt voltunk, nehezen döntöttem, volt már skodám (Favorit) volt suzuki is (94es sedan), már majdnem skoda fabia-t vettem, amikor rájöttem hogy a liana újabb tipusa is belefér a családi költségvetésbe (a régi tipus nekem nem jön be). Kisebb keresgélés után megvettük a mi kis jégkék kombi lianánkat, gyári spoilerekkel és alu felnivel. Fontos szerepet játszott a döntésben a sok jó értékelés, és tényleg nem bántam meg. Szeretem, nem egy sportautó, kicsit többet eszik a régi sedan-nál, de hát a biztonságnak és a méretnek ára van. Szoktam néha hátul utazni (hétvégi baráti bulik után többnyire) :), isteni a helykínálat hátul is, az anyagok szerintem megfelelő minőségűek, igaz az ajtónál zizeg valami, de ez legyen a legnagyobb problémája. Könnyű volt megszokni, az asszony is amennyire félt tőle, annyira gyorsan megszerette. Egyedül a klíma hiányzik, de a gyerek mellett amúgy sem ajánlatos.
A motorzaj szerintem is sok 110 felett, kicsit zavaró, elfért volna egy 6. sebesség. Életem eddigi legjobb autója, pedig csak suzuki, de szerintem sok nyugati autó elbújhatna mellette. Nem sok szaladgál belőle, eddig 1-el találkoztam jégkék színben, jól meg is néztük egymást. :)
A spoilerek magassága miatt földúton és a patkáknál, feljáróknál volt már gondom, meg kell válogatni merre mehet az ember.
Azoknak ajánlom akik nem szeretik ha sokat van szervízben a kocsi, munkaautónak kiváló, a világ végére el mernék vele menni.
75e -es értékelés:
Még mindíg nagyon szeretem, annyira tetszik hogy néha megállok a közelében és csak nézem. Szerintem formás.
Azóta kapott egy gyári cd-s rádiót, hát nem gondoltam volna hogy ennyivel jobb lesz, és most már feltörni sincs értelme, mert be van építve az autóba, és csak ehhez a típushoz jó.
A kötelező szervíz megvolt, anyaggal együtt amit én vittem (szakszervízben szerviz-elve) 20e ft volt a költség.
Szerintem olcsón megúsztam.
A patkákat azóta sem szereti, sajnos az első lökhárító alján-sarkán meg is látszik.
Minden tökéletesen működik benne, ahogy egy japán autóhoz illik.
Rosszat nem is tudok írni róla.
Párszor már mentett meg az ABS is. Jól dolgozik.
Egyenlőre még nálunk marad egy pár évig biztos. Ha váltuk akkor csak azért lesz mert kinőttük.
Majd 90e nél írok, remélem hasonlóan jókat.
- 60000 km -ig
- 2 db izzó. :)
- 75e km -ig
- +1 db izzó hátul a rendszámnál
- +2db gumibak hátul, a gyári hiba nálam is előjött, 2400ft volt a 2db.
Suzuki Autoszöv Debrecen, eddig 1 kötelező szervíz volt. Csak a kötelező dolgok lettek cserélve + első fékbetét 60e km-nél.
75e -es szervíz
A kötelező dolgokon felül 1db izzócsere (150ft), és 2db silent gumi hátul (2*1200ft).
Fenntartási költség | (9) | Évjárat | 2005 |
Előző autója? | Swift Sedan 1.3 | Következő autója? | Japán lesz az biztos |