A márka becsületének megmentöje
Nagyon szeretem mivel nagyon kényelmes HÁTUL IS, nem úgy mint sok német autó amit tapasztalatból is tudok (Opel Astra-f, Golf IV Ocean). Igaz az ára egy kicsit sok volt 4 milla. DE … NEM akarják ellopni (Még alkatrésznek sem „kevés fut belöle”), kevés a kötelezöje és Casco-ja, és sokan nem nézik ki hogy 4 milla volt de amikor megmondom hogy 4x4-es (azt mondják hogy Subaru rendszerü) és minden van benne ami kell egy autóba (elektromos-ablak még hátra is, 4 légzsák, nem szivaccsal agyon tömött hanem rugós ülés hátul, és még sorolhatnám…..).
A 4x4 röl annyit, hogy rendszeresen járunk el télen (ezért is vettem 4x4-est és nagyon OK) én csak röhögök a többi lúzeren aki nem tud felmenni a hegyre csak lánccal én meg csak a téli-gumit használok, még csak nem is kapar az autó.
Én csak azt sajnálom, hogy sokan lenézik a Suzuki márkát „többek között a feleségem is lenézte régen” csak azt nem tudják hogy a Liana nem magyar hanem JAPÁN és ezt amikor megmondom már nem is néznek annyira hü…nek hogy ezt vettem.
A fogyasztása 7-8 liter (vegyes) de ez csak a 4x4-nek köszönhetö és ez szerintem nem sok, igaz ha nem megyek csak pályán 130-al akkor 7 liter alá lehet menni.
Semmi gond nem volt még vele. Horvátországba 2500 km volt összesen gond nélkül. Nem tudok arra gondolni hogy beleülök az autóba és ne mehetnék el vele bárhova annyira megbízható és ez nem csak kamu. Igaz nem nyerhet Design bajnokságot de az USA-ban Aerio néven forgalmazott tipus kifejezetten jól néz ki mint az EU-i. Töbször is alutt már kint télen -21 fokba egy „rugásra” indult.
Fenntartása is OK szerviz nem kér el horribilis összegeket és végignézhetem munkafolyamatot. Már nem forgalmazzák itthon és ne gondolja senki az írásomról hogy kereskedői ítélet. Lassan két éve van nálunk de nem bántam meg hogy lecseréltük a Golf IV-est.
(Most sokan fel hordultak ezt hü…ét Golfot Suzukira, De erre azt mondom hogy én nyugodtan alszom amikor kint alszik Pesten az utcán, holnap is holnapután is ott lesz és eltudok menni vele akár Hvar-ig meg vissza anélkül hogy az utazáson kívül másra kellene gondolnom)
Frissités: 2008.07
Ismét eltel egy kis idö és belement egy kis kilométer. + 9000 km
Nem sok de már 21e km-nél járok. Még mindig semmi gond csak a kötelezö. Még mindig úgy néz ki az autó mint az új (ezt mások mondták), mondjuk nem is használom nap mint nap.
Meglepö dolgot mondott az utolsó szervizelésnél a szervizes (Opel-nél), pont egy ilyet keres nagyon fincsi kis autó illetve hogy nem is használom az autót mert a fékek kb annyira vannak megkopva mint amikor a gyárbor kijön egy kocsi.(Hát nem tudom de én is szoktam fékezni csak nem úgy, hogy nyél gázzal megyek a lámpáig és ott pedig padlófék. „Sokan üzik ezt a sportot”)
A fogyasztásrol annyi, hogy voltunk vele ismét (Autópályán) Horvátországba 120 Km/h -nál nem igazán mentem többel de ki jött 6,9-es fogyasztás, de viszont meg volt pakolva 3+1 fő, plusz a csomagtartó televolt (még a kalaptartót is ki kellett venni).
Ja a szerviz: senkinek nem ajánlom a Kecskeméti Tormási Kft-t lehúzós banda de ez az én hibám nem volt idöm elmenni gumishoz. Felrakattam a nyári gumimat és összekarcolták mind a négy könnyüfém felnimet és elkértek egy csomó pénzt (11e Ft-ot) és még meg se takarították a felnimet (pedig igy volt az ajánlatban). Nem gond van még sok Suzuki szerviz a világon akiröl jókat lehet hallani.
Hát a végén annyit, hogy hiába ácsingóznak egy ilyen autóra már nem kapnak újat és a használtakat pedig nem adják el (már amelyik jó állapotban van „sz....é h....é” pedig nem adják oda)
Még irok később
- Semmi!
- Csak 1 bosszanto hiba ami télen jön elö, ha nagyon hideg van valami nyöszörög a hátsófutömüben amikor bukkanón megyek keresztül. Nem tudtak rájönni mi lehet de más Lianástól is kérdeztem náluk is megvan ez a jelenség ezért nem forsziroztam a dolgot tovább.
- Csak 1 megjegyzés ne rakassanak rá vonohorgot mivel a gyári azonos (Bosal) nem paszol rendesen és elnyomja hátul a kárpitokat de azért egy kis otthoni barácsolással meglehet szépiteni de nem lett az igazi
Kecskemét Tormási Nem voltam velük 100% ig megelégedve de azért 9 pont
Jövöre Kiskunféletyházi Suzuki-ba viszem mert azt halottam nagyon Ok még nem tudom De Tesztelni fogom öket
Fenntartási költség | (10) | Évjárat | 2005 |
Előző autója? | Golf IV Ocean | Következő autója? | Egyenlőre semmi de ha mégis Japán |
Verdikt | (8.7/10) |