Autók » Suzuki » Liana (2001-2007)

Liana 1.3 GLX

A legjobb Suzuki, mégis a legkevesebb van belőle

(Már az elején elnézést szertnék kérni a kifejtési hibáimért mivel még csak 18 éves vagyok.) Ez az autó már 5 hónapja van az én tulajdonomban és tapasztalataim idöröl időre csak jobbak! Külsöröl csak annyi hozzáfüzni valom van hogy nagyon szépen megoldották a "régebbi " modellhez képest!Az új hűtömaszk és az oldalsó küszöb nem olyan nagy válltoztatás de mégis nagyon széppé teszi az autót. Az autó belseje viszont nagyon szép lett az előző modellhez képest. A hely is renben van az autoban: még a hátsó ülésen is kényelmesen el lehet férni az autóban viszont ebben a kategóriában lehene egy kicsit szélesebb is,attól sem kell tartani hogy esetleg valakinek tetőhöz érne a feje mivel nagy a belmagasság az autóban, csomagtartó sem olyan nagy ebben a kategóriában ami alaphelyzetben 279 l de az ülések ledöntésével 1150 l-esre növelehető.A műszerfal kezelhetősége még sötétben is nagyon jó, minden kézre esik. A kormány tekerése is nagyon könnyű és a válltó is nagyon könnyen találja a helyét csak egy kicsit hosszú úton jár.Egyetlen probléma hogy inditás után,hidegen nem mindig veszi a hátramenetet csak ujrakuplungolás után.NAgyon jó dolog a négy elektromos ablak de azt nem értem miért csak fél automata a söför oldali ablak a többi pedig manuális.A motor ereje szerintem renben van. irhattam volna az értékeléshez közepes értéket is de ez szerintem nem igaz teljesen mert nem tudnék még egy olyan autot ami 1,3 l-es motorral egy 1175 kg-os önsúlyú autót ilyen könnyen mozgatna. 110-120-ig egész meglepö gyorsulása van és a másik dolog hogy 185-öt megy úgy hogy még nem is tilt a motor.a motor hangja viszont elég hamar jelentkezik az utastérben ez ugy tünik örökös jellemvonás marad a Suzukiknál.A fütómü nagyon jó megállja a helyét ezeken a rossz magyar utakon, kanyarban annak ellenére hogy csak 185-ös gumi van rajta és elég nagy autó gyorsabban be lehet vele venni olyan kanyarokat amit egy átlag új autoval csak lassabban lehetne. A fogyasztástol eleinte egy kicsit tartottam el lehet e hinni majd a 6.7l es átlagot mivel egy kis motor nagy autot mozgat, de kellemesen csalodtam mert kb1/4 városi 3/4 országuti használatban kb 6.5 l -es fogyasztása van. Sportos vezetésnél simán bemegy a 8 l is de akkor 3000 -es fordulat alatt nem igazán dolgozik a motor. Saját véleményem szerint 2500 körül fogyaszt a legkevesebbet. A motor ereje nem teljesen igaz ugy hogy 3500 -as fordulatszám után jön meg. Sokan lehet azért gondolják mert ott adja le a max nyomatékot 4750 -nél pedig a legnagyobb teljesitményt. Az én véleményem az hogy 1-ső fokozatban mindegy mikor gyorsitunk a 2. fokozatban olyan 3000 -es fordulat után kezd megindulni, 3. fokozatban pedig már 3500 felett ,4.,5. fokozatban pedig már el lehet feljteni a sportosságot.

- Eddig még semmi sem de ahogyan ezt a modellt ismerem az izzók kiégésén kivül nem is nagyon fog semmi sem elromlani.

Szabó Suzuki Kazincbarcika

Fenntartási költség (10) Évjárat 2005
Előző autója? swift 1.3 Következő autója? mindenképpen japán
Verdikt (8.9/10)

Suzuki Liana 2001 (2001 - 2007)