Autók » Suzuki » Jimny (1998)

Jimny 1,3 4wd

A feleségem aranyos kis DZSIMNIJE, a család málhás lova

Nagyon szeretjük,.eredeti aksija 7,5 évig bírta. Fogyasztása 2 kerekesként 6,5 l/100km, ( a feleségem ált. vezetve!Természetesen 4wd-ben iszákosabb,de így is csak max 8 liter/100km.
Amikor én vezetem plussz kb. 1/2-1 liter)
Stabil, erős, megbízható, soha nem akad el, a téli hófúvásban az elakadt járművek közül árkon/bokron át kiszlalom.
Rúgózása teherautós, no de ez a katonai SZAMURÁJ civilesített, nőiesített változata.
Új ára borsosabb mint a hazai Suziké, de ezért magasabb minőséget is ad!
Alkatrész árai is hasonlóan alakulnak, de véknyabb pénztárca esetén vannak után gyártottak.
A kiegészitők (alu küszöb, műai gallytörő, és pótkerék védő) magas árfekvésűek, cserébe dizájnosak.
10 éves elmúlt, véleményem változatlanul jó. Újabb meghibásodás nem volt.

- A gyárilag felszerelt dolgok nem romlottak el! - Elromlott 2x a Service ált. beszerelt a fényszóró bekapcsolt állapotára figy. csipogó - A fékbetéteket a márkaszervíz a tárcsákkal együtt cserélte 60ezer km.-nél, amit furcsállottam, és a használt tárcsákat elkértem. ( Ennek szemmel láthatóan nem örültek.)

Kazincbarcika Szabó Suzuki: Hosszú ideig (7 év) jó tapasztalat, majd pocsék hanyag munka,+ admin. tévedés vizsgáztatáskor, mely miatt rengeteg bosszúság. Ok: 5 személyesre vizsgáztatták, új forgal, új törzskönyv, nehezen fizették ki a kiállítás költségét 6 ezer Ft/okmány. A vonóhoroghoz tartozó elektromos csatlakozó vezetékét "lengő"-nek itélték. A vizsgára való leadás után tel.-on felhívtak, hogy ez a megbeszélteken kívüli, menetközben kiderülő hiba, és hozzájárulok-e a javításhoz.- Ez egy korrektnek tünő dolog volt, mondtam OK. A "rögzítés" úgy történt, hogy a 2 éve kicserélt stekkert ismét kicserélték. Másnap sorozatban kiverte az egyik biztosítékot :-( , és világításom is elment!!!

Szilvásvárad ROMA József aut.vill.szer. mester. Ő volt az akit megkerestem, és észlelte, hogy a SZABÓ SUZUKI ( Kazincbarcika) az előbb említett elektromos vezetéket ( ami addig jól működött) úgy rögzítette, hogy az a hátsó kipufogóhoz ért, és az összeolvasztotta, ezáltal rövid zárlatot keletkezett, ezzel a biztosítékok és a világítás halálát okozva. Többször bejelentkezés nélkül fogadott, gyorsan és jól oldotta meg kisebb-nagyobb gondjaimat, köztük az előbbi "égetőt" is. :-) Egerbe hordom újabban, márka szervízbe, akikkel ezidáig elégedett vagyok, pontosak, kézségesek, nem olcsóak.

Fenntartási költség (5) Évjárat 1999
Előző autója? Astra Következő autója? Vectra
Verdikt (5.9/10)

Suzuki Jimny 1998 (2001 - 2012)