Autók » Suzuki » Ignis (2003)

Ignis 1,3 GLX

Zörgős, de azért jó....

Az autót összességében szeretem, de vannak olyan napok amikor kifejezetten utálom. Engem megőrjít ha zörög valami és ebben az autóban belül szinte mindig van ami zörög. (Az előző Swiftben a kalaptartó zörgött.) Az Ignisben a kesztyűtartó az ami mindig zörög (persze ez útviszony-függő), meg azon a környéken még valami zörög állandóan, de azt nem lehet tudni hogy mi, mert én onnan hallom, a feleségem meg az én oldalamról sejti. Mostanában a hátuljából jön fékezésnél olyan hang mintha fém ütődne fémhez de még nem néztem meg. Az előző Swiftben ugyanilyen hangot adott mikor a kipufogó néha "kilengett".
A másik, hogy mikor már bemelegedett a motor a kuplung 2-3 cm-es benyomásakor valami halk zúgó hang hallatszik. Hideg motornál nem.
Korábban nem zavart egyáltalán hogy a Suzuki vékonyabb lemezből van mint egyéb autók, de mostanában egyre inkább. Pl. az ajtó becsapásának lehetne férfiasabb hangja, nem olyan pléhlemez hang. Szívesen váltanék jobban összerakott autóra.
Kényelmileg egyáltalán nem érzem kényelmetlennek, mint ahogy az összesítés hozza. Igaz hogy hosszú útra még nem mentünk vele.
A pillanatnyi fogyasztásmérő szerintem nagyon rossz ötlet mert mindig azzal foglalkozom, hogy próbálom alacsony értéken tartani. Jobb lenne egy átlagfogyasztás mérő. Vagy az se.
A rugózás sz@r, a hátulja úgy belendül egy kis hullámnál, hogy először azt hittem leesünk az útról. Azóta mérsékelt tempóval hajtok át az ilyesmin. Ráadásul kanyarban lévő bukkanónál-döccenőnél mintha még arrébb is dobódna kicsit.
A kalaptartó fölötti világítás tényleg a lehető legrosszabb helyen van, ha a csomagtartó világításának szánták. Gondolom a csomagtartó világítását akarták vele megoldani, de lehet, hogy csak a belső térét.
Összességében egyébként nekem az a fontos, hogy motorikusan megbízható legyen és azt ez maximálisan hozza, sohasem romlott még el.

- Semmi

Fékbetéteket cseréltem rajta. Én vettem, maszek szerelővel szereltettem be. Szervízbe nem vittem, a 45 ezres szervízt 45 ezerért akarták csinálni. Megvettem minden anyagot (olaj, olajszűrő, levegőszűrő, pollenszűrő) amit telefonos elmondás szerint "cseréltek" volna. A felsorolt dolgok 11 ezerbe kerültek, és otthon kicseréltük mindet.

Fenntartási költség (10) Évjárat 2003
Előző autója? Swift Következő autója? Honda, ha lesz.... vagy Liana.
Verdikt (7.4/10)

Suzuki Ignis 2003 (2003 - 2007)