Autók » Suzuki » Ignis (2003)

Ignis 1,3 GL AC

Villámterepgép:-)

2005 májusában vettem át a gépet. Sötétkékmetál alaptípus, klímával kiegészítve. A hasmagassága és a motorja miatt döntöttem mellette, na meg mert új autót akartam és olcsón. A futóm?ve tényleg elpattog, kemény, de ez terepen csak el?ny. Telekre feljárni ideális, városban is kezes, fordulékony és pörg?s gép. A motorja 4000-res fordulattól indul meg igazán, ott tényleg nagyon tud. Négy személlyel autópályán 165 meg volt, és még nem ez volt a vége, persze nem erre való. Magas építése miatt valóban jobban belekap a szél, de hát ez van. Még egyszer leírom, hogy a hasmagassága egy álom, nem ér le sehol, több személlyel sem, nyugodtan lehet menni vele rosszabb földúton is, ott, ahol sima személyautó elakad/fennakad. Milyen lehet összkerékkel.....
Nagy pozitívum a több pozícióba dönthet? hátsó üléspad, strapabíró kocsinak t?nik, remélem, beválik télleg, eddig nem volt vele gond kopp-kopp. - 5800 km-nél

Most tartok 25000 km-nél, gondolom megosztom a további tapasztalatokat. Kezdjük a kevés rosszal: a hátsó futómű télleg kemény, pattogós, ha nagy sebességgel rámegy az ember mondjuk egy fekvőrendőrre vagy bele kátyúba akkor túlzottan eldobja a seggét a kocsi.
Pozitívumok: még mindig semmi gond nem volt vele műszakilag, meg volt a 15ezres szervíz, 23 ezer Ft-ot fizettem olajjal együtt. Megjártam vele nyáron Erdélyt, nah ott elkelt a nagy hasmagasság meg jó volt az igénytelen, kemény futómű, semmi baja nem lett, pedig a felni is elgörbült két helyen a kátyúktól. Jah, felmentünk egy nagyon sziklás úton, ahol az addig agyondícsért daciából kiszállították az utasokat, nehogy leérjen az alja, én meg felmásztam egyesben a hegyre 4 személlyel, gond nélkül:-)
A fogyasztás télleg 7 liter átlagban, főleg városi használattal. Nem értem, miért kritizálják a kényelmét annyira, 100 kiló felett vagyok 184 centivel és kényelmesen elférek benne. A motorja nagyon jól pörög, kiválóan húz.

- Még semmi.

Suzuki Gero

Fenntartási költség (10) Évjárat 2005
Előző autója? Uno Következő autója? nemtom még
Verdikt (8.6/10)

Suzuki Ignis 2003 (2003 - 2007)