Autók » Suzuki » Ignis (2003)

Ignis 1.3 GC - AC;CD Rubin limitált

Véredény

Skoda 105 után tényleg egy más világ!

Jó:
-2,5milkóért sztem jó ár
-magasan ülsz
-nagy ablakok
-tényleg csak tankolni kell bele és kész
-nagy beltér, hátul nagyon kényelmes
-hatalmas kesztyűtartó (én úgy hívom szemétledobó)
-a városi dugóban klímával hatalmas komfortérzet
-Skoda után egy Ferrari gyorsulásban
-nem kell már izgulni nagyobb utakon mint a Skodrinál

Rossz:
-a dudák a kormányon (naponta egyszer véletlenül megnyomom...)
-elől kemény ülések
-rükit nehezen veszi (suzuki-betegség)
-ha nincs benne a kulcs, se cd se rádió :(
-túl lent van az ablaktekerő (bár ez minden újautónál ilyen)
-csom.tartó világítás egy vicc, a kalaptartót világítja
-sávváltáskor,tolatáskor én hátra szoktam nézni, de a dupla c-oszlopot még nem tudtam megszokni
-meglepődtem, sajnos nem túl nagy csomagtartó

18 évi Skodázás után az Ignác (Véredény) mérföldkő az életünkben.A limitált Rubin (bordó) szín miatt lett Véredény.

Hihetetlenül szép ez a Rubin szín napsütésben.Nem tucat-Ignis ezzel a színnel!

Nagyon kellemes autókázni vele, nekem semmi bajom a merevtengellyel tény,hogy nagyobbat üt fekvőrendőrnél de ez azért nem katasztrófa ahogy az autós-műsorok elhintették a népnek.Így legalább nem hintázik a kanyarban.
Új swift csak azért nem lett mert nagyon kicsik az ablakai, bezártság-érzésem volt.Nameg az iciripiciri csomagtartó. (meg hogy pirosnál min. 5 méterrel előbb kell megállni,hogy lásd mikor vált a lámpa:)

Eredetileg ötajtós aveo-t akartunk de ott meg az zavart,hogy a 185centimmel nem látom a kocsi elejét (hogy lehet így parkolni??) Valamint a gagyi műszerfal.

Szóval Ignis lett.Tökéletes választás.
Sajna már 1 kavics-felpattanást bekaptunk a szélvédőn de nem vészes.(hihetetlen,hogy a sárfogó-lapátokat minden újautónál lespórolják, ezért a kavics-felverődés :(
Kár,hogy 100km felett nem lehet lehúzni az ablakot a hatalmas szélzaj miatt.Ha nem lenne klíma nem is tudom mit csinálnánk...

1.5-ös motorral venni felesleges pénzkidobás, az 1.3-as is elvisz mindenhová.aki meg gyorsulni akar ne Ignis-t vegyen.

Azért egy röhögést megér,hogy az ajtók fölötti kapaszkodók 2006-ban extráknak számítanak :D
Szerintem a biztonsághoz ez is hozzátartozna az ABS, légzsák-rengeteg világában...(könyörgöm a 18 éves alap-skodában van)
Tipikus suzukis filléres spórolás...

Szóval sztem egy picit jobb autó mint a swift
Jobban kihasználható.

2006.08.14
Hétvégén volt egy budapest-nagykörű-budapest, átléptük az 1000-et.
Megy mint a golyó, de még 100-nál gyorsabban nem megyünk vele.

2006.09.21
Vettünk rá egy üléshuzatot, de miután feltettük a hátsó üléspadra visszatenni már nem tudtuk az "üléspattintóba" lehet h eltört :)
sajna az ülések, főleg a hátsók hihetetlenül igénytelenül vannak megcsinálva...
ennél még a skodri ülései is igényesebbek voltak.

- szerintem semmi nem tud elromlani rajta

Suzuki Center
a 3+2 év miatt nem visszük máshova

Fenntartási költség (7) Évjárat 2006
Előző autója? 105s Következő autója? nem kell más
Verdikt (7.4/10)

Suzuki Ignis 2003 (2003 - 2007)